Blog 166, donderdag 20 oktober 2022, 15.12u

Humor… 

Alweer een volle maand verstreken sinds mijn vorige bericht. Of ik de afgelopen maand geen onderwerpen voor een blog had? Jazeker wel! Onderwerpen genoeg. Maar de meeste van die onderwerpen waren nogal zwaar van stof. Ik twijfelde er voortdurend aan om er (nu al) mee voor de draad te komen. En uiteindelijk besloot ik ermee te wachten. En zo was er ineens weer een maand van stilte verstreken. Humor is dat eigenlijk wel. Die onderwerpen komen in de toekomst echt wel aan bod hoor, geloof me. En uitgebreid ook… 

Wat, soms dan, ook humor is, volgens mij dan, is het vreemde gedrag dat sommige lieden in de hobby vertonen. Tegenover mij tenminste. Vaak kan ik dat totaal niet plaatsen. Zeker niet in het licht van wat ik wel niet allemaal voor die lui doe of heb gedaan. Dus dan zoek ik voortdurend naar de oorzaken van dat gedrag, altijd in mijn eigen doen en laten… 

Daarbij heb ik totaal niet de indruk dat degenen die dat in mijn ogen vreemde gedrag vertonen, naar mij toe dan, over een spiegel beschikken. Een spiegel waar ze zelf eens goed in zouden moeten kijken. En dus houd ikzelf ze die spiegel maar voor. Ziedaar, dat lijkt maar al te vaak de oorzaak van de problemen. Ook humor! Wordt ooit nog wel eens vervolgd… 

Als je af en toe iets niet begrijpt, of er niet meteen mee kan dealen, dan is de beste remedie het af te doen met een kwinkslag. Met humor. Dat lucht op en geeft meer tijd. Bij mij werkt dat in ieder geval wel zo. Het leven is wat mij betreft te kort om overal maar mee te zitten. Laten gaan, en overgaan tot de orde van de dag… 

Die orde van de dag bestaat bij mij uit, naast de aandacht voor het opknappen van onze boot, de wens om zo snel mogelijk de 20.000 gemaakte modelvluchten te voltooien. Met een gemiddelde vluchtduur van negen minuten. Het liefst vóór de jaarwisseling. En dat vordert gestaag. Per vandaag nog precies tweehonderd te gaan. Met het huidige tempo van ongeveer driehonderd vluchten per maand (!), humor, moet dat in november gaan lukken… 

Daarna, zo heb ik mezelf en mijn lief beloofd, ga ik het modelvliegen op een iets lager pitje zetten. En me dan concentreren op de vele klussen die de afgelopen tijd zijn blijven liggen. We hebben ook zo’n mooie lange zomer gehad, humor! 

Rij, vlieg en humor voorzichtig… 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s