Blog 167, vrijdag 21 oktober 2022, 15.17u

Boot… 

Gisteren ging het over humor. Wat ook humor is: een maand lang geen bericht, en nu twee in twee dagen. Lekker onregelmatig, ha, ha. Onderwerpen genoeg, zoals ik al schreef… 

Wat ik heel graag doe is watervliegen. Dan ga ik er met de boot op uit. Naar een rustig plekje op 20 minuten varen. Daar, in de Wijnsloot, kan ik lekker watervliegen zonder een ander te storen. Mijn Icon A5 heeft een duwprop. En die máákt me een lawaai! Het lijkt wel een straaljager. Daarmee vlieg ik dan heel hoog, zodat het geluid minder is. En ver weg van de paar boerderijen ook. Als de wind naar die huizen toe staat, laat ik de Icon thuis. Dan vlieg ik met de Supercub LP en de Beaver. Zo goed als geruisloos… 

Dat watervliegen is typisch iets voor het voor- en najaar. Soms is het in de zomer, het vaarseizoen, gewoon te druk op de aanlegplaats die ik bij voorkeur gebruik. Dan liggen er te veel boten. In dat geval ga ik verderop aan een paal voor het riet liggen en blijf ik de hele sessie op de boot… 

Nu wil het geval dat ik even geen boot tot mijn beschikking heb. De kajuitboot moet voor onderhoud en reparatie naar de werf. We hebben nog geprobeerd hem te verkopen, maar daar kwam niet het juiste bod op. Laten opknappen dus. En mijn open boot is weg. Er zat een vies gat in de romp. Vorig jaar is hij, zwaar van het regenwater wat erin zat, spontaan door een draagrol van de trailer gezakt. Laten maken was nogal duur, zodat ik hem voor een prikkie aan een opkoper heb verpatst. We zij nu aan het zoeken naar een ander exemplaar. Want het is toch wel onhandig dat ik niet kan varen. Met gasten door de grachten van ons stadje, of gewoon vissen. Of als het mooi weer is watervliegen met de open boot. Ik mis de boten dus. Wat we wel hebben is een klein roeibootje en onze mooi Hobie trapkajak. Daar zitten we overigens wel wekelijks op… 

Drukdoende met de boten dus. Maar ondertussen ben ik ook veel aan het landvliegen. De jacht naar de twintig duizend vluchten vordert gestaag, nog 190 te gaan. De dijk langs het veld is verhoogd en weer mooi strak. De startbanen zijn weer allemaal te gebruiken. Morgen gaan we weer een clubdag houden! Het weer zit aanvankelijk wat tegen, maar vanaf 14.00u zal het kunnen… 

Rij, vlieg en boot voorzichtig… 

Hier voor de start van een tweedaagse tocht in augustus. Tentje mee…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s