Blog 168, zondag 23 oktober 2022, 16.34u

Begin… 

Daar stond ik dan. Vanmiddag. Op een koud en winderig veld. Ik stond mijn vluchtjes te maken, terwijl cursist Sacha (11 jaar) met zijn pa en opa (Rob, ook cursist bij mij) op Teuge in een echte Cessna zaten. Sacha mocht sturen. Rob zat achterin en stuurde mij twee video’s. Daar werd ik toch wel even een beetje jaloers van. Maar a la, modelvliegen is ook gaaf. Ook kreeg ik een filmpje van de eerste wandeling buiten van mijn kleinzoon Ezra. Ook erg gaaf, net een jaar oud en hij loopt al goed. Lekker de wereld ontdekken… 

Zoals gezegd was het koud en winderig op het veld. Ik had er spijt van dat ik geen lange onderbroek had aangetrokken. En een iets warmere jas. Op het meegenomen krukje zat ik nauwelijks. Te koud, dat stilzitten. Ik liep maar wat heen en weer om warm te blijven, en daarmee was het wel te doen… 

Gisteren hadden we dus een clubdag. Ouderwets gezellig. Koffie vooraf en een beetje treuzelen tot de wind minder zou worden. Drankje na afloop. Het was weer super en het weer uiteindelijk ook. Daar kan ik weer even mee vooruit. Volgende week zaterdag doen we het nog een keer…

Vandaag dus weer alleen vliegen. Heb ik ook geen moeite mee. Onderwijl gingen mijn gedachten terug naar de voorbije jaren. Wat hebben we een lol gehad en wat heb ik genoten. Natuurlijk waren er ook wel dieptepunten. Zoals een paar ernstige ziekten (ik drie en mijn lief een), maar daar zijn we goed mee weg gekomen. En ook in de hobby heb ik wel vervelende dingen meegemaakt. Maar wat beslist overheerst zijn de mooie ervaringen… 

Vooral de eerste jaren vond ik magisch. In 2011 begon ik met de modelvliegerij als hobby op 6 juli. De dag waarop mijn eerste kleindochter werd geboren. Nadat we de nacht in het ziekenhuis hadden doorgebracht ging ik naar de winkel om een Phoenix rc simulator te kopen. Twee weken later was ik lid van The Eagles in Hieslum. Het jaar daarop werd ik ook lid in Dokkum en Leeuwarden…

Mooie tijd. Ik herinner me nog hoeveel ontzag ik in het begin wel niet had voor de instructeurs. En hoe bang ik in het begin was voor een beetje wind. Nu is dat in beide gevallen heel anders, ha, ha… 

Toen ik mijn brevet had en een beetje wist waarover ik het had, bleef ik mijn eigen weg volgen. Richtte mijn eigen modelvliegschool op. Dat werd me niet overal in dank afgenomen. Maar het heeft, zowel heel veel cursisten als mij, véél goeds gebracht. Later, in 2016, richtte ik een club op. En vorig jaar nog een. En een stichting. En zo blijf ik er maar lekker druk mee. Nog 165 vluchten tot de 20.000…  

Rij, vlieg en begin voorzichtig… 

2011, het eerste jaar…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s