Blog 169, donderdag 27 oktober 2022, 13.04u

Fun…

Wát een mooi weer hebben we! 20 graden Celsius en weinig wind. Het lijkt wel zomer… Maar het is toch echt eind oktober. Komend weekend gaat de wintertijd weer in. Of eigenlijk de standaardtijd. En dan gaat de zon opeens net na vijf uur onder. Geen vliegen meer na het eten dus. Tijd voor de winteractiviteiten… 

Dus tijd om de al te lang uitgestelde reparaties aan de kisten uit te voeren. En om de onderhand achterstallige klusjes in huis eindelijk eens ter hand te nemen. Want we willen ons lief wel tevreden houden! Maar ze moet nog even geduld hebben. Tot ik de twintigduizend vluchten heb gehaald. Gelukkig heeft ze dat geduld… 

Een van die winteractiviteiten is ook het wekelijkse uurtje clubsimmen. Op maandagavond. Samen op de simulator vliegen, ieder vanuit zijn eigen huis. Wat een geluk dat er iemand was die weer een server voor de Phoenix sim heeft gepubliceerd. Zo kunnen we met acht tot twaalf leden tegelijk vliegen. En dat is lachen. Vaak dan… 

De audio, en dan met name het spraakgeluid, van de online Phoenix laat soms wat te wensen over. Daarom communiceren we via een chatgroep op Skype. En als er vreemde indringers zijn, dan installeren we een wachtwoord. Het werkt allemaal perfect. Na de nodige opstartprobleempjes tijdens de eerste sessie van het seizoen dan… 

Wat we zoals doen is vooral vrij vliegen. Lekker scheuren met allerlei modellen. Maar af en toe gaan we ook wat serieuzer te werk, dan gaan we bijvoorbeeld formatievliegen. En dan kom je er al gauw achter hoe moeilijk dat is. Vanaf de grond… Soms gaan we dan op een 3D site achter elkaar aanvliegen. Dan kun je achter je eigen vliegtuig ‘meevliegen’. Een stuk makkelijker… 

En soms gaan we ook een competitie doen. Ballonnen kapot vliegen, linten busten of bommen droppen op een target. Maar dat laatste werkte afgelopen maandag niet. Hoe dan ook, het is echt fun. En leerzaam ook nog… 

Met het vliegen vandaag zat het vanmorgen tegen. Was ik op het veld, bleek ik geen verloopstekkertje bij me te hebben! Met de koffer met zender en logboek teruggelopen. Goed voor de conditie. De rest van de zooi liet ik op het veld achter. Dat kon me ‘gestolen’ worden… 

Drie vluchten gingen goed. Twee reeën keken van een afstand toe. Mooi! Maar de vierde vlucht kwam niet van de grond: het vliegtuig deed niets meer. Ook niet met een andere accu. Maar goed dat dit niet in de lucht gebeurde. Want zoals gezegd heb ik al genoeg te repareren. Vanmiddag nog een kans. Met dat mooie najaarsweer. Moet ik wel even het enige buitje van vandaag trotseren. Nog 132 vluchten tot de 20.000. Vanavond zijn het er vast weer minder…   

Rij, vlieg en fun voorzichtig… 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s