Blog 170, zaterdag 29 oktober 2022, 11.00u

Blog 170, zaterdag 29 oktober 2022, 11.00u 

Zweef… 

Het mooie weer houdt aan. Temperaturen die in de zomer niet zouden misstaan. Weinig wind. Dus veel vliegen. Want ik heb een missie. Een persoonlijke missie: zo snel mogelijk de 20.000 modelvluchten halen. En dan ook nog met een gemiddelde vluchtduur van tien minuten, of kort daarbij… 

Om de tien minuten gemiddeld te halen ga ik af en toe op pad met een van mijn zwevers. Daarmee vlieg ik gemakkelijk twintig tot dertig minuten per accu. En zodoende breng ik het vluchtgemiddelde fors omhoog. Op deze manier heb ik dat gemiddelde al een paar jaar lang elke maand bereikt… 

Gisteren was weer zo’n dag. Lekker zweven. En dan neem ik ook een goede luie tuinstoel mee. Want al die tijd staan is ook niet alles. Dat doe ik alleen als het koud is. Staan en heen en weer lopen om warm te blijven. Gisteren niet dus. Met bijna 20 graden Celsius kon ik er lekker bij gaan zitten. Dus ik moet eigenlijk zeggen: lekker zitten zweven… 

En dan zit je daar. Te genieten van de stilte, na een periode van weken lawaai omdat de dijk werd verhoogd. Die is nu klaar en weer mooi. Af en toe in de verte kijken of je een ree kan spotten. Meestal staan er wel twee. Die waren overigens maanden niet verschenen, waarschijnlijk door de drukte en het lawaai. Maar sinds vorige week zijn ze er weer elke dag. Mooi… 

Gisteren geen reeën in de verte. Maar tijdens het vliegen hoorde ik iets naast me. Liep er toch een op nog geen twintig meter van me af, bij de nieuwe dijk! Hij, of zij, stoorde zich helemaal niet aan mijn aanwezigheid. Maar zag me wel. Dus uiteraard ging het mooie beest rustig op reis naar de verte. Ik kon hem mooi volgen, ook toe hij een sloot over sprong. Gave ervaring… 

Vandaag alwéér mooi vliegweer. En omdat er geen animo is voor onze leden om hier te komen vliegen, ga ik maar weer eens naar mijn andere club. Daar ben ik al te lang niet meer geweest. Nog 112 vluchten tot ik de 20.000 heb. Daarna ga ik klussen, beloofd…   

Rij, vlieg en zweef voorzichtig… 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s