Blog 171, dinsdag 1 november 2022, 15.39u

Passie (deel 2)… 

Was het tot en met gisteren nog heel mooi najaarsweer met weinig wind, vandaag is dat héél anders. Het is gaan waaien, en hard ook. Nieuwe maand, nieuw soort weer. Hoewel, de zon schijnt uitbundig. En dat geeft een prettig gevoel. En extra gratis warmte in huis! Vanmorgen toch een vluchtje gewaagd. Met zeker windkracht 5. Was nog te doen ook. Alleen de landing… Ook was de accu door het vele vol gas vliegen sneller leeg. Het duurde best lang voordat ik hem tegen de wind in weer bij me in de buurt had. Toch maar gauw naar huis, want een kandidaat voor een lesje op de simulator was alweer in aantocht… 

Afgelopen zaterdag ben ik dus maar weer eens naar mijn andere club gegaan, The Eagles in Hieslum. Daar was ik al een mooi poosje niet meer geweest. Sinds juni denk ik. Ik wilde er eigenlijk rond elf uur zijn. Maar dat werd later omdat ik eerst blog 170 nog aan het maken was… 

Al een paar kilometer van huis was ik, toen ik erachter kwam dat ik twee van mijn vliegtuigen thuis had laten liggen. Toch maar de rotonde rond en terug om de kisten op te halen. Dus ik kwam nog veel later bij het veld aan, rond half een. Bleek ik alsnog de eerste te zijn! De draden voor de koeien hingen nog over de weg. Ik heb ze nadat ik er met de auto door was maar weer teruggehangen, omdat ik niet wist of boer Durk al klaar was… 

Ik had vier kisten bij me en die hebben allemaal gevlogen. De nadruk lag op mijn Mosquito, waarmee ik op mijn eigen veld wat moeilijker uit de voeten kan. Het was weer een genot om daarmee te vliegen! Ik begon echter met de Charter leskist. Er kwamen geen leerlingen, dus die gebruikte ik om een paar zojuist overgenomen accu’s 3S/2200 20C te testen. Nou, die bleken veel te weinig vermogen af te geven! En te weinig vliegtijd. Je hebt minimaal 30-40C nodig. Ondertussen kwamen de andere leden binnendruppelen en werd het ouderwets gezellig. Was ik als eerste aanwezig, ik ging als een van de laatsten weg. Zo ken ik mezelf weer… 

Ook op zondag was het heel mooi weer. Eerst een lekker ontbijt met mijn lief en daarna even naar het veld voor vijf vluchten met de Charter. Al vóór het middaguur klaar, dus samen een middelgrote ronde maken met de Hobie trapkajak. We kwamen langs de steiger waar ik altijd ga watervliegen. En dat was ik vandaag ook nog van plan. Er lag een boot, maar een goede kans dat die later weg zou zijn… 

Inderdaad was ie weg. Ik was er rond twee uur, dus tijd zat om te genieten van het watervliegen met de Beaver en de Supercup. De zon gaat vandaag wél om 17.10u onder, want vannacht begon de wintertijd. Zo kon ik nog negen vluchten boeken, alvorens ik met zonsondergang weer thuis aanlegde. Wat heb ik genoten van het gladde water en mijn stille vliegtuigen, super… 

Gisteren, maandag 31 oktober, was de laatste mooie vliegdag. Met de Charter nog eens tien lange vluchten gemaakt. Bij de eerste stonden de twee trouwe reeën weer toe te kijken. Zo sloot ik de maand oktober af met 315 modelvluchten! Wát een passie. Nog 79 vluchten tot de mijlpaal van 20.000… 

Rij, vlieg en passie voorzichtig… 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s