Blog 172, donderdag 3 november 2022, 19,46u

Klad… 

Wat was oktober toch een mooie vliegmaand. Continu mooi weer met weinig wind. Een maand, goed voor 315 vluchten. November begon heel anders, zoals ik in de vorige blog al schreef. Maar ik wil in elke nieuwe maand zo snel mogelijk een vlucht maken. Van de nul af, zoals dat heet. Dus toch op 1 november een vluchtje gewaagd. Al na dik zes minuten geland. Die vlucht was geen succes. Gisteren leek het veel beter weer met minder wind. Ik vol goede moed naar het veld…

Maar ook dat liep uit op een deceptie. Het bleek nog steeds keihard te waaien. En het was koud. Ik was er ook niet op gekleed. De toekijkende reeën konden me ook al niet opmonteren. Na twee vluchten gauw naar huis. En me bezighouden met de conditie: een flinke wandeling van zes kilometer. Ging het vorige maand nog zo lekker, nu zit de klad erin. En behoorlijk ook. Na twee dagen slechts drie schamele vluchtjes… 

Vandaag eerst maar eens een grote ronde wandelen, weer zes kilometer. Dan ben ik daar alvast vanaf. Verder had ik niet veel moraal. Geen zin om te repareren, nergens zin in. Dat komt niet veel voor bij mij, maar toch. En wat doe je dan? Als pensionado hoef je niets. En dat was dan ook precies wat ik deed, niets. Tot het tegen het eind van de middag alsnog mooi vliegweer leek te worden. Toch maar naar het veld. Ik wilde namelijk zo graag de tien vluchten op één dag aantikken. Maar dat ging me niet lukken. Al was het maar omdat ik eigenlijk te laat van huis ging… 

Twee kisten meegenomen die goed bestand zijn tegen winderige omstandigheden. De Mustang en de Flying Wing. Ik begon met de eerste. En het ging best goed. Drie mooie vluchten. Bij de eerste stonden de ‘bambies’ weer toe te kijken. Of eigenlijk waren ze aan het dollen, achter elkaar aan rennen. Na vlucht 1 heb ik ze niet meer gezien. En toen begon het te regenen… 

Die regen was eigenlijk verwacht vanaf 18.00u. Maar die kwam dus eerder. Het zette niet door, maar het bleef wel druppelen. En ik bleef vliegen. Weer een gure wind erbij. Blij dat ik me ditmaal goed had aangekleed! Op de kruk met de rug in de wind, capuchon over de pet en ik had het niet koud. Zo kon ik toch nog vliegen tot na zonsondergang. En met zeven vluchten vandaag heb ik de eerste tien vluchten van november in mijn logboek! Nog 70 tot de mijlpaal van 20.000. We gaan weer vooruit… 

Rij, vlieg en klad voorzichtig… 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s