Blog 173, vrijdag 4 november 2022, 16.19u

Water… 

Zat er tot gisteren de klad in de voortgang van het vliegen, vandaag gaat het weer beter. Nou ja beter… Het zou vandaag in IJlst droog blijven, op een enkel buitje om 11.00u na. Dus ik toog vol verwachting richting het veld. Daarbij vergat ik mijn plu mee te nemen. En dat zou me nog mooi opbreken. Al bij de eerste vlucht zag ik een donkere wolkenformatie aankomen. Maar naar mijn secure inschatting zou die langs mij op gaan. Niets aan de hand… 

Tijdens de tweede vlucht was er een prachtige regenboog verschenen. Of twee eigenlijk. Na de vlucht maakte ik er een foto van en ging verder met het doen van mijn ding. Bij de derde vlucht ging het mis. Begon het tóch te regenen! En niet zo’n klein beetje ook! En het was nog geeneens 11.00u! Vlug de zender in de koffer. Want die Spektrums zijn heel goed, maar ze kunnen beslist niet tegen vallend water. Een paar forse druppels en het beeldschermpje houdt er mee op. Ik heb er al eens een (losgeschroefd zodat het vocht er beter uit kan) in een pannetje op het gas moeten drogen… 

Zelf werd ik ook behoorlijk nat. En het vliegtuig ook. Kan ie ook niet al te best tegen. Dus zo snel als ik kon met vliegtuig, accu’s en krukje naar een schuilgelegenheid. Een schuur in aanbouw waarvan het dak al klaar is. De koffer met de zender en het ook al natte logboek liet ik op het veld achter. Evenals de al doorweekte windzak, zoals ik tijdens mijn evacuatie tot mijn ontsteltenis zag… 

Na een kwartietje schuilen werd het weer droog, meteen ging ook de zon weer schijnen. Ik wilde mijn vluchten hervatten, want er ‘moeten’ vandaag véél vluchten worden gemaakt. En wel om de opgelopen achterstand een beetje in te halen. En wat bleek: de motor van het vliegtuig wilde niet lopen. Alleen maar een beetje sputteren. Ook met een andere accu. Zeker ook water ingekomen. Mij restte niets anders dan de sessie afbreken en naar huis te gaan. Een tweede kop koffie en als verrassing een broodje zalmbuikjes van mijn lief…  

Na het middaguur scheen de zon weer uitbundig. Tijd voor een tweede poging. Ik maakte het (andere) vliegtuig gereed op een oude boerenkar bij de ingang van het veld, die vlakbij de schuur in aanbouw staat. Maar goed ook! Want net de accu aangesloten en het begon weer te hozen. Wát een water. Snel de accu losgekoppeld, zender in de koffer en vijftien meter sprinten om te schuilen… 

Nadat het niet veel later weer droog was, bleef het ook droog. De hele middag! Lekker zonnetje en weinig wind. Dus ook heel lekker gevlogen. En af en toe een parachute gedropt ook nog. Maar liefst vijftien vluchten van tien minuten plus kon ik bijboeken! De teller staat op 25 in november. Nog 55 tot de mijlpaal van 20.000. Het begint erop te lijken…

Rij, vlieg en water voorzichtig… 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s