Blog 175, maandag 7 november 2022, 14.27u

Bonus… 

Het zit niet mee. Met het weer. Gisteren was het echt geen vliegdag. Zelfs geen dag om naar buiten te gaan. Wát een water! Twee keer de regenmeter leeggegooid. We bleven dan ook maar gezellig binnen. Veel opgenomen televisieprogramma’s ingehaald. En een puzzel gemaakt. Samen met mijn lief. Gezellig om te doen. Het was er wel een met een catch. Op de voorplaat van de doos staat normaliter de gehele afbeelding. Als voorbeeld. Bij deze was de puzzel echter anders dan het door ons veel geraadpleegde voorbeeld! De mensen, de katten en de hond hadden hele andere poses. Ze stonden bijvoorbeeld, waar ze op het voorbeeld zaten. Of lagen. En er waren kopjes, glazen en voorraadtrommels omgegooid. Een echte uitdaging, voor op een zo regenachtige dag. Samen hebben we hem echter snel gelegd. Fotootje gemaakt als bewijs… 

Vandaag buien en wéér een harde wind. En de komende dagen ook. Kansloos. Maar ik heb een kist die weinig risico loopt als het hard waait, mijn Flying Wing. Die kan vol gas tegen een muur, of tegen de grond, worden gevlogen en dan nóg heeft hij geen schade. Hij waggelt echter verschrikkelijk in een beetje turbulentie. En dat vliegt minder leuk… 

En dan is er dus ook nog de Mustang. Die snijdt lekker door de lucht en vliegt weliswaar snel, maar heel stabiel. Ook met turbulentie. Dus kwam ik op het idee om alleen deze mee te nemen. Meestal neem ik ze beide mee, maar dan wordt het moeilijk als ik de paraplu nodig heb, te weinig handen vrij. Vandaag dus af en toe een bui en veel wind. Tussen twaalf en vier zou het droog zijn. Dus ik was er om 12.00u bij. Op het veld bedoel ik. Precies op het goede moment… 

De eerste twee vluchten verliepen probleemloos. Goed te vliegen met die Mustang, bij windkracht vier. Of zelfs vijf. Tijdens vlucht nummer drie begon het zachtjes te regenen. Ik had het al zien aankomen en had haast gemaakt. Maar nog tijdens de vlucht water uit de lucht dus. Nou is die Mustang goed afgesloten, dus daarover geen zorgen. Die kan wel een druppel hebben. En met mijn rug naar de wind was ook de zender goed afgeschermd. En ikzelf ook…  

Tijdens die vlucht ben ik alvast gaan lopen richting mijn schuilgelegenheid. Daar heb ik ook de accu verwisseld en nog even afgewacht. Buienradar bleef erbij dat het tot 16.00u droog zou blijven. Dus ondanks de wat donkere en dreigende lucht heb ik nog twee vluchten kunnen maken. Eigenlijk meer, maar na deze vijf keer had ik er genoeg, van de harde wind. Een echte bonus, om met zulk weer toch veilig te kunnen vliegen! Als het morgen kan, heb ik er vast weer zin in. Nog 39!  

Rij, vlieg en bonus voorzichtig… 

Een gedachte over “Blog 175, maandag 7 november 2022, 14.27u

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s