Blog 178, zaterdag 12 november 2022, 14.30u

Aftellen…  

We zijn aan het aftellen. Al weken. Tot het moment dat ik klusjes in en om het huis moet gaan doen. Of eigenlijk inhalen moet ik zeggen. Want die hebben veel te lang op me gewacht. En mijn lief ook. Véél klusjes. Maar ja, we hebben dan ook een hele lange zomer met mooi vliegweer gehad. En die duurde maar voort tot in het najaar. Pas in november kwam de klad erin. Veel regen en vooral veel wind. Gisteren kwam er echter een hogedrukgebied in de buurt te liggen… 

Natuurlijk zijn we ook aan het aftellen totdat ik de 20.000 vluchten vol heb gemaakt (en het klussen dus gaat beginnen). Om dat het mooi vliegweer leek te worden, léék, boekte Jan uit Ede gisteren een dagje vliegen bij mij. Altijd gezellig. Hij arriveerde rond het middaguur en na de koffie en de lunch gingen we naar het veld. Het viel bitter tegen. Bewolkt, veel wind en heel koud! Jan vloog twee keer om een flightcontroller te testen en ik vloog drie keer met mijn Mustang. En toen snel naar huis! Nog 20 te gaan… 

Nadat we warm waren geworden keken we naar de weersverwachting. De wind zou afnemen! Dus weer naar het veld en ditmaal bleven we tot het donker werd. Inderdaad, de wind nam af. Ik stond Jan bij als safety pilot bij zijn twee eerste FPV vluchten (met zo’n bril op en een camera op het vliegtuig). Zelf kon ik vijf vluchten maken met de Charter NXG. Nu nog 15! We zitten op schema. Na een lekkere vismaaltijd ging Jan naar zijn dochter in Leeuwarden en later appte hij me dat hij weer veilig in Ede was… 

Vandaag zou de zon schijnen. Maar dat was niet het geval. Het was en bleef mistig. Toch maar de Mosquito van het plafond gehaald en er acht mooie vluchten mee gemaakt. Het landen op de betonnen baan was een eitje. Alleen kwam hij eenmaal tot stilstand in de modder die onderaan de nieuwe dijk op de baan lag. Dat zag er niet uit… We gaan door met aftellen, nu nog zeven te gaan. Terwijl ik dit stukkie schrijf breekt de zon door, dus ik ga nog even… 

19.00u. Ik wilde aan het eind van de middag nog vijf vluchten maken, zodat ik er nog twee te gaan had voor morgen. Maar het werden er maar vier. Dat kwam omdat de jager zich meldde en ik dus van het veld af moest. De zon scheen uitbundig in een nu blauwe lucht. Heel ander weer dan vanmorgen. Minder warme kleren nodig ook! De vier vluchten waren een genot. Twee met de Flying Wing en twee met de Mustang. Morgen wordt het weer mooi weer en nog iets warmer. Dat wordt de grote dag. Nog drie te gaan…   

Rij, vlieg en aftellen voorzichtig… 

Zondag 13 november, 13.00u. Ik kan alvast verklappen dat het is gelukt! Mijn 20.000ste modelvlucht was een lange vlucht met de Phoenix 2400 zwever. 35 minuten en 10 seconden! Het was mooi zonnig weer, 13 graden en een oostenwindje van maximaal windkracht 1. Meer in de volgende blog, die komende week wordt gemaakt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s