Blog 179, dinsdag 22 november 2022, 11.01u

Mijlpaal…  

Het is gelukt. De mijlpaal is bereikt. Maar liefst 20.000 rc modelvluchten heb ik gemaakt. Ook nog met een gemiddelde vluchtduur van 8,5 minuten per vlucht. En dat in elf jaar tijd. Een hele prestatie, waar ik dan ook heel erg trots op ben. Deze mijlpaal heb ik echter al tien dagen geleden bereikt. Op zondag 13 november. En nu pas heb ik even tijd om dit stukkie te maken. Dat komt omdat het beloofde klussen direct na de mijlpaal begon… 

Met dat klussen kan ik niet zo goed op gang komen. Het is echt even wennen, na al dat vliegen. En dan speelt het nu veel koudere weer me ook nog parten. Maar de afgelopen dagen heb ik al veel kleine klusjes klaar. En dat geeft een goed gevoel… 

Terug naar zondag 13 november. Op de kop af twee jaar geleden kreeg ik op deze dag een hartaanval. Net na het wakker worden. Mijn lief schatte de situatie perfect in, zodat de hulp snel ter plaatse was. Ik herinner me nog dat ik vond dat de ambulance zo hard reed. Serieuze zaak, dacht ik nog. In leven blijven tot in het ziekenhuis… Binnen no time lag ik op de operatietafel. Waar het overigens bij dotteren bleef. Dat was de derde potentieel levensbedreigende ziekte in vier jaar tijd. Een klein wonder dat ik telkens helemaal ben genezen. En dat ik nog ben. Een gelukkig mens, dát ben ik… 

Het was de 13de november van 2022 heel mooi weer. Een bijna zomerse dag. Had ik dat even goed gepland. Na een rustig ontbijt met mijn lief ging ik naar het veld. De zon scheen uitbundig en het was 13 graden. En er stond heel weinig wind. Met mijn Phoenix 2400 zwever maakte ik drie vluchten. Bij elke vlucht merkte ik dat er meer thermiek kwam. De derde vlucht, de 20.000ste in totaal dus, was maar liefst 35 minuten lang. Tevreden naar huis en nog een hele middag voor ons. Mijn lief had voor de gelegenheid een gebakje in huis gehaald, super! Die middag maakten we nog een tocht op onze Hobie trapkajak, genietend in het zonnetje… 

Daarna begon dus het klussen. Ondanks het wat lage tempo heb ik al heel wat klaar. Het vliegen staat op een laag pitje. Ik ga telkens pas vliegen als ik eerst wat klusjes heb gedaan. Of minstens een poging daartoe. Afgelopen tien dagen heb ik in totaal maar 11 vluchten gemaakt…

Maar toch lonkt er nog een volgende mijlpaal. En die kan ik eigenlijk makkelijk halen, zonder extra inspanning. Dat is een recordaantal vluchten per jaar. Dat staat nu op 2535, gehaald in 2018. Op dit moment staat mijn aantal vluchten in 2022 al op 2473. Nog 63 te gaan dus. Normaal gesproken haal ik dat makkelijk voor het einde van het jaar. Als het weer meezit natuurlijk. Belangrijk is dit allemaal niet. Maar wel leuk… 

Rij, vlieg en mijlpaal voorzichtig…  

2 gedachten over “Blog 179, dinsdag 22 november 2022, 11.01u

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s