Blog 182, zondag 4 december 2022, 14.28u

Blog 182, zondag 4 december 2022, 14.28u 

Surprise… 

Vandaag snijdende oostenwind kracht drie tot vier. Nog erger dan gisteren. En met 2 graden Celsius voelt dat aan als ver onder nul. Toch maar even erop uit om wat te vliegen. Lange onderbroek, gewone huisbroek en daarover een extra dikke overbroek. Relikwie van mijn tijd bij de luchtmacht. Komt nog altijd goed van pas. Over mijn trui een isojasje. Ook al overgehouden van mijn prachtige tijd bij de KLu. Daarover een heel oud rood (!) trainingsjack en dan mijn overjas. Je kunt je maar dik aankleden. Hoe meer lagen, hoe beter… 

Ik zette in op vijf vluchten, zodat ik het jaarrecord van 2018 met één vlucht zou verbreken. En toch niet al te lang in die Siberische kou zou hoeven te vertoeven. Ditmaal had ik gekozen voor mijn trouwe Robbe Charter NXG. Goed te handelen in een beetje wind. Na de eerste start ging ik op mijn krukje zitten, dat ik tactisch had opgesteld in de luwte van een paar grote rollen hooi. Capuchon op en de handschoentjes aan. Het was te doen… 

Tijdens de derde vlucht nog een parachuutje gedropt. Die woei wel erg ver weg. Maar de wind was ook al aangetrokken! Er stond nu zeker een kracht vier. Toch wel koud! Dus besloot ik geen vijf vluchten te maken, maar vier. Dat record moest dan maar even wachten tot morgen. Mooi sinterklaascadeautje. Dus na de vierde vlucht snel naar huis. Naar mijn lief die lekker aan het puzzelen was. Ik had zin om weer mee te gaan helpen. Onze favoriete winterbezigheid…  

Thuis eerst de accu’s aan de laders gelegd en dan de gegevens uit mijn logboek overgebracht naar de website. En daar kwam de verrassing! Ik had me één vlucht vergist, zodat ik het jaarrecord al had verbroken. Een leuke surprise, al kwam die één dag te vroeg. Morgen is het pas sinterklaas… 

Rij, vlieg en surprise voorzichtig…  

3 gedachten over “Blog 182, zondag 4 december 2022, 14.28u

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s