Blog 183, maandag 19 december 2022, 19.58u.

Kabbel… 

De maand december kabbelt voort. Op de vierde zouden we met de familie sinterklaas vieren. Maar net daarvoor kreeg er iemand corona. Dus dat feest hebben we moeten uitstellen tot gisteren. We konden na de pakjes nog net de finale van het WK meenemen, inclusief de strafschoppen. En toen moesten we als een haas terug naar Friesland. We bleven zo de verwachte ijzel nipt voor… 

Verder kabbelt deze maand maar voort. De kerstversiering is klaar en ook het jaarlijkse kerstdorp. Dit keer inclusief een heuse trein. Een hobby van mijn lief, die er maar al te graag de nodige uurtjes insteekt. Zelf spring ik dan bij met de technische uitvoering, al in mijn lief daar ook wel bedreven in… 

En de maand kabbelde voort. Eerst de nodige klussen in huis. Zo moesten er in de badkamer twee nieuwe kranen komen. Een lekte er, dus heb ik ze allebei vervangen. Staat wel zo mooi… Hierna heb ik ook de berg te repareren vliegtuigen aangepakt. Op twee na zijn ze allemaal weer inzetbaar. En vorige week ben ik eindelijk weer eens op bezoek geweest bij Gerth in Doorwerth. Waar door de pandemie maar niets van kwam. Tot nu dus. Best een productieve periode. Tussendoor natuurlijk het WK voetbal volgen… 

Het was tot gisteren eigenlijk best wel goed vliegweer. Dus heb ik ook de nodige vluchten gemaakt. Tussen vier december en gisteren heb ik er 71 in mijn logboek kunnen schrijven! Vorige week heb ik zelfs bij Renkum gevlogen. Met Gerth. Mijn maandtotaal staat alweer op 100. Voorwaar niet slecht voor een wintermaand… 

Je moet er namelijk behoorlijk de kou voor trotseren. En per keer niet langer dan een uur buiten zijn. Anders word je wel héél koud. Maar het belangrijkste is de discipline opbrengen om ook echt te gaan! Zo kon ik zaterdag kiezen uit voor het eerst dit jaar gaan schaatsen of vliegen. Ik deed allebei! Eerst met mijn lief baantjes trekken op de lokale ijsbaan. En daarna nog lekker een uurtje zweven met mijn 2,4 meter Phoenix 2400. Dat was meteen de koudste vliegsessie van deze maand! Tot nu toe dan…  

Rij, vlieg en kabbel voorzichtig…  

2 gedachten over “Blog 183, maandag 19 december 2022, 19.58u.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s