Blog 186, zaterdag 31 december 2022, 14.25u

Verander… 

Zoals in mijn vorige blog voorspeld, zo kwam het uit. Het weer. Vandaag de warmste oudejaarsdag ooit, met hier en daar 17 graden. Daar dus, want hier komen we niet boven de dertien graden. Toch wel warm voor einde december overigens… 

Ik kon vandaag dus echt niet vliegen. Regen geselt de ramen en er staat een windje van minstens kracht vijf. Of misschien wel zes. Het logboek is afgesloten. Zowel december als het hele jaar 2022. Maar liefst 2657 vluchten gemaakt dit jaar, en in december toch nog 150. En allemaal met een gemiddelde vluchtduur van meer dan tien minuten… 

Toch heb ik sinds blog 185 nog twee keer kunnen vliegen. En ook op tweede kerstdag. Onze kinderen kwamen met hun aanhang en de kleinkinderen. Dat werd een superfijn samenzijn. Met veel cadeautjes onder de boom! Het leek wel een sinterklaasfeest… 

In de middag wilden er een paar een frisse neus halen. Mooie gelegenheid om met de 2,40m zwever een drietal vluchten te maken. Na het uitpakken een gezellig en heerlijk diner. Mijn lief had weer erg goed haar best gedaan, zoals altijd. Daarna zijn we nog even door het mooi versierde oud IJlst gelopen… 

Op 27 december kon ik ook vliegen. Na vier vluchten met de Charter NXG had ik het te koud. Vlug naar huis om lekker te puzzelen. Met mijn lief. Een dag later, ach, dat staat al in blog 185. Géén vluchten. Maar op 29 én gisteren 30 december kon het weer. De eerste dag met de Mustang, die goed door de harde wind snijdt. En gisteren met de Flying Wing, dito. Dat ging verbazend goed. Het woei wel hard, maar de wind was heel steady… 

Vandaag dus binnenblijven. Oudjaar vieren met mijn beste vriend en zijn partner. We zijn al bevriend sinds we vijf jaar oud waren. Met wie zou je beter oud en nieuw kunnen vieren… 

Het jaar 2022 zit erop. Het was een fantastisch jaar. Veel mooi weer en dus veel gevlogen. En ook het tweede jaar op rij dat een van ons eens niet in het ziekenhuis lag. Wel jammer van de nu hoge energiekosten. De jacuzzi staat al een tijdje stil, van de dure stroom af… 

In 2023 ga ik veel anders doen. Mijn dagelijkse wandeling blijft. Maar ik ga rustiger aan doen met de vliegschool en de club. Meer varen en vakantie vieren met mijn lief. En ik moet nu ook eens echt van de sigaren af. Daar kan ik nog steeds niet vanaf blijven. En dat moet wel, vanwege mijn gezondheid. En de sterke drank, die ik nu net als de sigaren al matig, moet ook mijn mooie leven uit! Eens kijken of ik die veranderingen dit keer wél aankan. Een goed en gezond nieuw jaar! 

Rij, vlieg en verander voorzichtig…  

Een gedachte over “Blog 186, zaterdag 31 december 2022, 14.25u

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s