Blog 187, maandag 2 januari 2023, 13.50u

Kop… 

Zo, die is eraf, de kop. De kop van weer een nieuw jaar. Het zag er niet eens naar uit dat er vandaag zou kunnen worden gevlogen. Maar het blijkt droog te zijn met niet al te veel wind. Dus vanmorgen toch maar even met een toestel naar buiten, naar het veld. Even de eerste vluchten van het nieuwe jaar maken. En dus heb ik op dit moment alweer de eerste vijf mooie modelvluchten van 2023 in mijn logboek. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan! Verder is het nieuwe jaar voor mij heel goed begonnen. Maar vandaag is alles weer anders… 

Dat “heel goed begonnen” slaat op de jaarwisseling die we hebben beleefd. Met mijn lief, mijn beste vriend en zijn partner. In Apeldoorn. Lekker rustig met z’n vieren. Eerst bijkletsen, daarna heerlijk gegeten en vervolgens lekker verder gekletst. En de jaarwisseling zelf was ook al top. Wát een schouwspel van particulier vuurwerk! Nooit geweten dat een plaatselijk vuurwerkverbod in Apeldoorn er zó uit zag…  

Op nieuwjaarsdag door naar Ede voor de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst met familie. Het is daarbij altijd vrij voor iedereen om wel of niet te komen. De jongens van mijn schoonzus lieten ditmaal verstek gaan, té brak van de lange nacht… Natuurlijk wordt er Chinees gehaald, óók traditie. Meestal komen die jongens dan alsnog voor de dag, om wat mee te eten, maar deze keer dus niet. Onze dochters waren er wel, een mét kleinzoon. Het was hoe dan ook gezellig en lekker. En we waren voor negenen weer thuis in Friesland. Oudejaarsconferentie van Guido Weijers kijken…  

Vandaag is dus alles anders. Medische klachten die ik al een week heb. Vanmorgen urine ingeleverd. Die blijkt schoon. Dus morgen een afspraak met de huisarts. Hopen dat het meevalt, we hebben de afgelopen jaren wel genoeg medische ellende gehad…  

Deze week verder geen best weer verwacht. Dus staat de week in het teken van kerstspullen opruimen en alles klaarmaken voor de aansluiting van tv, telefoon en pc op het snelle glasvezelnet. De monteur komt donderdag. En misschien nog wat vliegtuigen repareren en een nieuw gekregen exemplaar opbouwen. Daar zat alleen geen propeller bij. Maar die is zojuist door Fedex afgeleverd…  

Rij, vlieg en kop voorzichtig…  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s