Blog 189, zondag 12 februari 2023, 19.18u

Doneer… 

En wéér drie weken onder de radar sinds de vorige blog! Ruim zelfs. Maar dat wil niet zeggen dat er hier geen activiteit is! Integendeel. We zijn nog steeds heel druk met het opknappen van de benedenverdieping. En dat vordert overigens gestaag. Het meeste schilderwerk hebben we af. En er staat ook al een nieuwe bank. En een nieuwe wandkast… 

Uiteraard maak ik ook elke dag een paar vluchten. Maar dan ná het klussen. Zo heb ik deze maand alweer 65 vluchten, waarmee het jaartotaal van 2023 op 186 komt. Niet slecht hoor… 

We zitten al een poosje zonder boot. De open boot is weg en daarvoor in de plaats komt er een sloepje. En de kajuitboot ligt op de werf. Alweer meer dan twee maanden, en ze hebben er nog steeds niets aan gedaan. Ergernis ten top…  

We hebben op dit moment dus alleen onze onvolprezen Hobie trapkajak liggen. Daar zijn we vanmorgen nog mee op pad geweest. Al eerder had ik het idee om eens met die Hobie naar de watervliegplaats te peddelen. En omdat er een mooi hogedrukgebied is, moet dat eigenlijk nu gebeuren. Echter, morgen zijn we 48 jaar getrouwd, mijn lief en ik. Dus dat wordt samen uitgaan. En van de week krijg ik met dit mooie vliegweer ongetwijfeld weer mensen om te (helpen) vliegen. Dus vanmiddag dan maar met de Hobie naar de Wijnsloot, zo’n twintig minuten varen… 

Ik kon niet een, maar twee vliegtuigen meenemen. Een meevaller. Het werd een TOP-middag! Bijna windstil aan het begin. En helemaal windstil aan het eind. Maar liefst elf vluchten gemaakt, voor ik terug peddelde en zodoende ook een extra goede (dagelijkse) sportbeurt had… 

Iets anders nu. Ik ben er trots op dat we zoveel geld binnenhalen voor de goede doelen. Geen wonder dat ik bij het zien van de beelden van de aardbeving in Turkije en Syrië op het idee kwam om ook daaraan te doneren. En dus heb ik zojuist van de Stichting een mooi bedrag met twee nullen overgemaakt op Giro 555… 

Nu nog de Statuten laten aanpassen, want eigenlijk moet alles volgens die Statuten naar “een nader te noemen weeshuis in Azië”. We hebben eerder ook al gedoneerd aan de Hulphonden voor veteranen en een Ronald McDonaldhuis. Ik denk echter niet dat ik daar problemen mee krijg. En zo’n wijziging van de Statuten kost een boel geld, dat ik dan weer NIET kan doneren…  

Rij, vlieg en doneer voorzichtig…  

Een gedachte over “Blog 189, zondag 12 februari 2023, 19.18u

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s