Blog 191, vrijdag 24 februari 2023, 10.12u

Zweef… 

Vorige week verspeelde ik dus mijn mooie Phoenix 2400 zwever. Nou ja verspeelde, hij had maar weinig schade. Nog steeds vroeg ik me af waarom ik het toestel niet onder controle had weten te krijgen. Later kwam ik tot de volgende theorie: waarschijnlijk is de cockpitkap er vrij snel af gegaan. Daardoor ontstond er turbulentie in de romp, waardoor het vliegtuig niet goed meer vloog. Zou dat het verklaren? Héél plausibel. Aan mijn vliegkunde kan het bijna niet liggen 😊…  

Meteen een nieuwe propeller en een nieuwe cockpitkap besteld. In beide gevallen kreeg ik de melding dat de betaling was mislukt. Maar het geld was wel van mijn rekening afgeschreven! Ik besloot te wachten en niet lang daarna kreeg ik een mail dat de spullen onderweg waren. De cockpitkap is inmiddels binnen en zit alweer op de machine. Het wachten is op de prop. Hopen dat het de juiste is, want dat was bij de bestelling niet helemaal duidelijk… 

Ondertussen zijn mijn lief en ik drukdoende met het afronden van de werkzaamheden aan de benedenverdieping. De voegen in de vloer zijn met een tandenborstel en wat St. Marc schoongeboend en weer mooi wit. De drie salontafeltjes zijn gelakt en de eetkamertafel moet nog twee lagen. Het schiet zowaar op, bijna klaar! Vandaag ga ik de zeven meter boekenkast uitmesten. Drie stapeltjes maken: ‘nog te lezen’, ‘naar zolder’ (niet te veel 😊) en ‘weg’…  

Tussen al het klussen door valt er nog wel te vliegen hoor. En ik kan ook anderen bedienen. Zo komen Ted en Peter regelmatig hun rondjes draaien. Maar gisteren was ik alleen. Mooi moment om de oude Carat 2000 zwever weer eens ter hand te nemen. Dat had ik al sinds 20 september niet gedaan. En dat kwam dan weer door het veelvuldige gebruik van mijn toen nieuwe Phoenix 2400. In die Carat had ik kort daarvoor een nieuwe motor gemonteerd. Eindelijk een goede…  

Man, wat zweeft die Carat mooi! Alleen kwam ik er op de (bijna) harde manier achter dat de accu’s met de nieuwe motor veel sneller leeg zijn. Gek, dezelfde specificatie, maar veel meer vermogen! Ik had de timer voor de accu al teruggebracht van 4,5 naar vier minuten. Maar inmiddels staat dat via 3,5 op slechts drie minuten! Twee accu’s waren zóver leeg, dat ze nog nét boven de minimum limiet zaten. Voordeel is wel, dat je met deze motor in plaats van 30 seconden klimmen kunt volstaan met slechts 15 seconden per keer. Hij komt dan op dezelfde mooie hoogte uit als mijn andere zwevers. Al met al ben ik een heel tevreden mens, met deze zwever. Die ga ik voorlopig vaker inzetten. Genieten wordt dat zeker…  

Rij, vlieg en zweef voorzichtig…  

Een gedachte over “Blog 191, vrijdag 24 februari 2023, 10.12u

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s