Blog 193, woensdag 1 maart 2023, 12.26u

Lente 2…  

Vandaag dus naar de belastingconsulent. Voor het eerst in jaren. Vanwege corona. Ruim een uur rijden met mijn lief. En ook nog een ander klusje. Sloepje op het oog en die gaat binnenkort te water. Dus moet ik vandaag de diepgang opmeten. Om in de toekomst te voorkomen dat ik met de kiel de bodem raak. Maar wat een mooi weer vandaag! Nog mooier dan gisteren. Uiteraard ook veel zin om te vliegen… 

Vannacht heeft het fors gevroren. Alles was wit. Gisteravond nog op pad geweest om het poollicht te bekijken. Helaas, geen poollicht. Als troostprijs aanschouwde ik het samen staan van Venus en Jupiter. Mooi gezicht! En dan te bedenken dat op dat moment de zon tussen die planeten in stond. En de aarde dus ook. Jupiter was de bovenste, en Venus, véél helderder, de onderste. Vanavond of morgen wisselen ze van positie. Dan komt vrouwe Venus boven te liggen… 

Om tien uur moest ik bij het sloepje zijn. Maar ik kreeg een app dat het 11.30u werd, vanwege de kou. En ik mocht eigenlijk op elk moment komen meten. Dus eerst maar eens de nieuwe maand binnen vliegen… 

Een mooi zonnetje aan de hemel, zo goed als windstil en 2 graden. Lentegevoel. De warmte van de zon kwam door de kleren heen. Wat wil je nog meer? Nou, zweven! Dus weer met de Carat op pad. Wat ging dat mooi zeg. Heerlijk op mijn krukje leunend tegen een in plastic gewikkelde hooibaal. Optimaal genieten. De eerste zes vluchten van de nieuwe maand maart zijn in de pocket. Na het vliegen besloot ik pas naar het sloepje te gaan als we koers zetten naar de belastingman. Dat ligt namelijk op de route… 

Rij, vlieg en lente voorzichtig…  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s