Blog 194, donderdag 2 maart 2023, 15.31u

Domper… 

Nou, dat bezoek aan de belastingconsulent gisteren was een ware domper. Voorgaande twee jaren waren we er niet geweest in verband met corona. Toen hebben we het zelf maar gedaan. Moest ik over 2021 toch maar liefst drie mille nabetalen! Dat heb ik na een paar keer rekenen maar gedaan. Maar het bleef me niet lekker zitten. Dus gisteren die aangifte van 2021 nog maar eens laten beoordelen door de professional. Het bleek te kloppen, ik had het goed gedaan… 

Dus snel door naar de aangifte over 2022. En ook daar kwam een forse nabetaling aan het licht: meer dan drie en een half mille! Wat een nieuwe domper. Na enig speurwerk was de prof erachter. Bleek dat er sinds ik AOW ontvang, door de SVB geen loonheffing is ingehouden… 

Vanmorgen dat meteen bij de SVB rechtgezet. En nu maar hopen dat ik binnenkort niet ook zo’n forse vooraanslag over 2023 in de bus vind. Daar zijn ze namelijk snel mee (véél sneller dan met de afhandeling van de Toeslagenaffaire 😊). Ik weet niet hoe het met jou is, maar zevenduizend pietermannen kan ik niet zomaar ophoesten. Daar gáán onze dure plannen met ons kajuitbootje en een nieuw sloepje. Dat wordt wéér een jaar aan de wal blijven. Domper, domper, domper… 

Van ellende ben ik gisteravond net voor donker nog maar even gaan vliegen. Om toch even te genieten. Tijdens de laatste vlucht werden Venus en Jupiter in de schemering zichtbaar! Venus lag nog steeds onder. Gisteren schreef ik in blog 193 iets fout op. Dat op dat moment de zon tussen die planeten in stond. En de aarde dus ook. Dat klopt niet. Want omdat ze beide volop worden beschenen, moeten ze wel samen achter de zon staan. En dat is ook zo, zij het dat Jupiter tien keer zover weg staat als de meer stralende Venus… Later wéér geen poollicht kunnen zien, weer een domper… 

Vanmiddag met Ted wezen zweven. Een snijdend koude oostenwind! Niks aan. Slechts vier vluchten gemaakt, wat in de zon nog wel enigszins te doen was. Maar ik ben die kou beu. En de komende weken zal het ook onder de 8 graden blijven. Over domper gesproken. Dat wordt bouwen en repareren. En weer klussen. Maar een opsteker is, dat we komend wekend weer van de Formule 1 kunnen gaan genieten. En dan maakt het niet uit wat voor weer het hier is… 

Rij, vlieg en domper voorzichtig… 

Foto door Frank Cone op Pexels.com

Een gedachte over “Blog 194, donderdag 2 maart 2023, 15.31u

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s