Blog 196, vrijdag 17 maart 2023, 13.00u

Geniet… 

Wát een verschil met het weer in de vorige blog! Lag er vorige zaterdag nog sneeuw en was het daarvoor (en ook nog daarna!) snijdend koud, vandaag lijkt het voor het eerst een beetje op de lente! Een graad of vijftien, zestien, veel zon en een matig windje. Dat was vanmorgen dus werkelijk genieten op het veld… 

Lekker met de Carat zwever in de weer geweest. Die heeft nu alweer 148 vluchten. En het maandtotaal staat alweer op 110. Dat betekent, dat er de afgelopen dagen echt wel gelegenheid was om even te vliegen. Alleen die kou… Ik ben het langzamerhand wel een beetje beu. Tijd voor de echte lente. En die komt er nu wel aan. Vanmiddag nog wat vliegles geven, dus er komen nog meer vluchten bij. Dat wordt weer genieten… 

En woensdag hebben we ook genoten. Van het gaan stemmen. Dat vinden we niet alleen een burgerplicht, maar ook een voorrecht. Een feestje. En wat een uitslag! Een ware aardverschuiving. Ben benieuwd of onze hoofdminister nou eens een keer zijn conclusies gaat trekken. Ben ook bang van niet…  

De vliegschool loopt ook lekker. Af en toe een nieuwe cursist houdt me bezig. In geleidelijkheid, welteverstaan. Gisteren heeft zich zelfs een oud cursist gemeld, die voor de instructeurscursus wil gaan! Dat gaan we natuurlijk ook doen. Verder vervalt per april aanstaande de oude Regeling Modelvliegen. Clubs moeten voortaan een vergunning hebben. Wildvliegen (in je eentje) mag nog wel. Dus dat heeft voor ons geen gevolgen, behalve dat er dan per keer nog maar één vliegtuig in de lucht mag zijn. Dan is er maar één modelvlieger bezig, terwijl de rest ‘toekijkt’. Hoe dan ook, alle redenen om te genieten de komende tijd. Doen we altijd al hoor, en zeker ik… 

Wat dit weekend ook genieten wordt, is de tweede Formule 1 race van dit seizoen. Alhoewel, onze Max scheen ziek te zijn. Kreeg net al een bericht op de telefoon dat hij niet zal starten. Maar de officiëlere kanalen hadden nog niet zo’n bericht verspreid. Zou wel interessant worden, met Riciardo in de Red Bull van Max. Maar gelukkig schijnt Max zich zojuist fris en vrolijk bij de wedstrijdleiding te hebben gemeld om mee te doen…  

Rij, vlieg en geniet voorzichtig… 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s