Blog 197, zaterdag 1 april 2023, 15.24u

Nachtkaars… 

Het is vandaag 1 april. Dat vind ik een meestal vreselijke dag. Constant moet je op je hoede zijn. De hele dag lang. Want er is altijd wel een of andere gek die je in de mailing wil nemen. Lekker dan! Overigens doe ik daar zelf ook weleens graag aan mee. Zo heb ik al heel wat mensen op het verkeerde been gezet. Hoe dan ook, deze eerste aprildag noem ik altijd maar: 32 maart. En dat is eigenlijk gejat van Wim T. Schippers. Maar beter goed gejat dan slecht bedacht… 

Die maand maart is wat vliegen betreft als een nachtkaars uitgegaan. De afgelopen twee dagen heb ik niet meer kunnen vliegen. Dat kwam door de grote hoeveelheid water die uit de lucht kwam. En erin bleef zitten! Toch weer 155 vluchten in maart, eentje meer dan de maand ervoor. Zo staat mijn totaal van 2023 alweer op 430 vluchten. Doe me dát maar eens na… 

Maar de nieuwe maand april is ook als een nachtkaars begonnen! Of eigenlijk wilde het lontje van die kaars niet gaan branden. Vocht en nog eens vocht. Een mooie gelegenheid om eens iets héél anders te gaan doen. En zo zijn we serieus op jacht gegaan naar een andere boot… 

Want de kajuitboot die we hebben, ligt al sinds juli op de werf. Buiten gebruik. Veel mee aan de hand. Gaat ons munten kosten. Serieuze munten… En daarmee moeten we rekening houden bij het budget voor het nieuwe scheepje. Bovendien komt er een lekkere belastingaanslag 2022 aan van bijna vier mille. Ook lekker dan…   

Dan heb je dus een mooi sloepje op het oog. Wel wat oud, maar heel compleet. En mooi. Van een vriend. Of moet ik intussen kennis zeggen? Al een paar maanden hadden we zin in dat ding en waren we in de veronderstelling dat we er wel uit zouden komen. Niet dus. In mijn ogen vraagt hij echt veel te veel. En dat nog wel aan mij, iemand die hem héél veel heeft geholpen. Met het modelvliegen. Altijd stond ik voor hem klaar en zonder morren maakte ik tijd. Zoals overigens voor iedereen. Uiterst gastvrij en behulpzaam. Altijd. Het was me nooit te gek… 

Zware teleurstelling dus. Maar meteen zijn we verder gaan zoeken. Bij bedrijven. Want van particulieren hebben we wel even de buik vol. Vandaag hadden we succes. We hebben een boot gekocht op deze 32ste maart! Een splinternieuwe nog wel. Helemaal naar onze wensen. En binnen ons budget ook nog. We hadden dan ook het nodige huiswerk grondig gedaan. De drukke week van zoeken en vergelijken kan nu óók als een nachtkaars uitgaan. De eerste aanbetaling is al gedaan en binnen twee weken kunnen we varen… 

Morgen droog. Dus weer vliegen. Na de vroege Formule 1 race in Australië. En ’s avonds eindelijk weer eens in de jacuzzi. Krijg ik toch net een appje van die figuur of hij maandag kan komen vliegen! Ik zou zeggen: ‘Wat denk je zelf?’ 

Rij, vlieg en nachtkaars voorzichtig… 

Ons kajuitbootje in betere tijden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s