Bericht van Hans uit Malden

Hallo allemaal!
Hier vind je wat foto’s die mijn hobby illustreren. Ik doe veel aan zelfbouw onder het motto: “Als je niet kunt vliegen kan je wel bouwen”.

Intussen heb ik een aardige verzameling oldtimers (hoort natuurlijk bij mij) die vaak een bijzonder verhaal hebben. Op de eerste foto sta ik met het eerste vliegtuig dat ik 5 jaar geleden kocht van een man van 68 waarvan zijn vrouw vond dat hij maar niet meer in het echt moest vliegen omdat dat niet goed voor zijn hart zou zijn, hoorde ik aan de telefoon. Toen stond er een man van 73 voor de deur om het vliegtuig op te halen en had ik moeite om mijn gezicht in de plooi te houden. De gele oldtimer kocht ik in Utrecht van een jongeman waarvan de vader op 52 jarige leeftijd was overleden. Het vliegtuig had hij nagelaten en uiteindelijk heeft hij het op marktplaats gezet. Het is met zeer grote zorg gemaakt en ik durf er eigenlijk niet mee te vliegen omdat het zo perfect is en je voelt de liefde van die man die erin zit.

In mijn kelder ligt nog een portie oldtimers en oefenvliegtuigen waarmee nog niet is gevlogen.Ik ga mij nu concentreren op het brevet vliegen met de U Can Fly.
Dan zijn er een paar zelfbouwers waarmee ik hier in het park oefen. Die zijn veelal van pur platen die ik goedkoop bij gamma insla en als ze crashen staat er zo weer een nieuwe.
Hartelijke groet, Hans