Extra info Home

Door Bald de Boer

Elektro Model Vlieg Opleiding PHOENIX is dé ideologische modelvliegopleiding, dus zonder winstoogmerk! Al sinds 2012 actief met opleiden en officieel opgericht op 1 april 2013. We bestaan nu dus ruim acht jaar, en hebben als kerntaak het opleiden van beginnende modelvliegers op vaste vleugel modellen. Dit werk wil ik nog twee tot misschien vier jaar doen. Wij verzorgen ook het opleiden of bijscholen van instructeurs, maar daar blijkt totaal geen belangstelling voor te bestaan. Verder verzorgen wij op verzoek clubavonden, lezingen en demonstraties. En we genereren geld voor een weeshuis in Sri Lanka.

Wij willen samen met Elektro Model Vlieg Club Phoenix IJlst onze activiteiten coördineren en uitbreiden, om te komen tot een Nationaal Model Vlieg Centrum.

Persoonlijk ben ik ‘totaal verslingerd’ aan het modelvliegen. In de bijna tien jaar dat ik deze mooie hobby heb, zijn er door mij 16.538 modelvluchten gemaakt. Daarbij heb ik ruim 2374 uur een model in de lucht gehad.

Mijn aantal modelvluchten deze maand augustus: 26. In juli: 215. In het hele jaar 2021: 1320. In 2020: 2082Beste jaar ooit: 2018 met 2535 vluchten. Beste maand ooit: juli 2018 met 342 vluchten.

20-10-18-04

Watervliegen in de schemer, 18 oktober 2020…

Modelvliegles.nl/EMVO PHOENIX heeft al zo’n 250 personen direct geholpen met modelvliegen. Deze hulp varieert van het beantwoorden van vragen of het toesturen van een boekje, tot het geven van compleet afgeronde cursussen (199). En dan zijn er nog de ruim 18.000 bezoekers van de site, waarvan wellicht honderden of zelfs duizenden iets hebben gehad aan de pagina ‘Zelf leren’ op deze website…

Er is dus 199 keer iemand geslaagd voor een cursus, en daarvan heeft 126 keer iemand een getuigschrift of brevet gehaald.

De simulator is ook het middel bij uitstek om de nodige vliegtheorie en de nodige trucjes op de cursist over te brengen. Tijdens het werkelijke vliegen buiten is daar namelijk te weinig tijd voor.

Gezien de toeloop die wij hebben, voorzien wij dus overduidelijk in een behoefte. Wij krijgen veel aanmeldingen met soortgelijke strekking als onderstaand bericht van Frank:

Geachte heer,

Ik ben sinds mijn kindertijd al gefascineerd door het RC vliegen (ik ben 49 jaar). Ik heb een jaar geleden een goedkope vliegsimulator gekocht met zender en daar heb ik wel wat op geoefend (in mode 2). Maar ik kwam er vrij snel achter dat ik behoefte had aan meer ondersteuning en een methode om het (real life) vliegen goed onder de knie te krijgen. Ik heb vervolgens contact opgenomen met de plaatselijke RC vliegvereniging maar daar vond ik weinig ondersteuning en advies. Nu kwam ik bij toeval gisteren terecht op uw site en ik ben helemaal enthousiast om meer informatie te krijgen en te starten met uw online vliegopleiding. Met vriendelijke groet, Frank.

Het bovenstaande zegt ons genoeg, wij gaan je helpen! 

De ‘insteek’ van EMVO PHOENIX is ‘zero crashes‘. Wij willen dat benaderen door het geven van zeer volledige opleidingen van hoge kwaliteit, zodat op termijn veel kosten en frustraties worden bespaard.

De lessen zijn op zich GRATIS. En ook alle andere hulp. Maar omdat we wel kosten maken, vragen wij als bijdrage in die kosten een eenmalige gift van minimaal 35 euro (Als je vanuit het buitenland wil lessen is dat €40,00).

Steun ons. Eigenlijk draaien we dus geheel op giften om de onkosten te dekken. En blijft er geld over, dan gaat er af en toe ook nog een bedragje naar de Stichting Weeshuis Sri Lanka. Maak een gift (alle beetjes helpen!) over naar IBAN:

NL86 INGB 0003 3030 68 t.n.v. B.J. de Boer te IJlst.

EMVO PHOENIX biedt dus gratis professioneel opgezette modelvliegopleidingen. Daarmee ben je KLAAR voor de toekomst!

DE MOGELIJKHEDEN VAN EMVO PHOENIX: DEZE WEBSITE IN HELIKOPTERVIEW:

De laatste jaren is er een duidelijke verschuiving waar te nemen in de modelbouw. Er hoeft steeds minder te worden gebouwd, omdat veel modellen kant en klaar worden geleverd. Je kunt er als het ware zo mee weg vliegen. Maar hoe doe je dat? Wij hebben dat voor je uitgevogeld en in een goed lesprogramma gegoten…

Over het bouwen van modelvliegtuigen is elders veel informatie te vinden. Maar over het vliegen ermee, en de fijne kneepjes daarvan, nog steeds niet. Op deze site kun je dus wél veel vinden over het modelvliegen als hobby, en het eventueel gratis krijgen van lessen of bijscholing. Voor iedereen!

MODELVLIEGEN ALS HOBBY:

Cub SS

Voor beginnende modelvliegersEen modelvliegtuig leren besturen blijkt moeilijker dan het op het eerste gezicht lijkt. Maar met een beetje motivatie en doorzettingsvermogen kan zo goed als iedereen het leren. Hoe dat het beste kan lees je onder de button: ‘Waarom lessen?’

Een bezoekje aan een club bij je in de buurt is zeker aan te bevelen. Proef er de sfeer en kijk of men kan bieden wat je zoekt… 

Je kunt je ook direct tot EMVO PHOENIX wenden. Wij zijn onafhankelijk en staan iedereen belangeloos bij. EMVO PHOENIX heeft een goed pakket aan kennis en middelen in huis, goede gestructureerde lessen en een handig, praktisch en leuk geschreven handboekje. 

Je kunt er op vertrouwen dat je bij ons goede afspraken over de lessen kunt maken en dat je goed en met regelmaat wordt begeleid in deze mooie hobby! Wij nemen je serieus! En: je kunt bij ons ook je Brevet halen!

Aanmelden voor een cursus kan gemakkelijk via de button ‘Aanmelden’. Vul het formulier in en klik op ‘Versturen’. Volg daarna de vijf stappen er onder. Een vraag stellen en versturen kan al even gemakkelijk via de button ‘Contact’. 

Enk 27-4-15 07

Airshow Oostwold 4

EMVO PHOENIX sponsort de Stichting Weeshuis Sri Lanka. Kijk voor meer info elders op deze site, onder de buttons ‘Doel’ en ‘Het weeshuis’ (dat is te vinden onder ‘Historie’).

folder weeshuis Sri Llanka  

Wij bieden ook een zogenaamde speedcursus aan: een paar dagen op camping Synneveer gaan staan (die ligt op 2 km afstand), of in een zelf te boeken hotel logeren en dan elke dag trainen voor het brevet op de simulator én buiten. En aansluitend afvliegen op het veld van EMVO/Modelvliegclub Phoenix IJlst. Of afvliegen op je eigen club. Informeer gerust naar de mogelijkheden…

De eindredacteur van deze website is Bald de Boer (bjdboer@hotmail.com). Aan deze site wordt meegewerkt door Lydia de Boer, grafisch vormgever te Utrecht (www.lydiadeboer.nl).

Foto’s: Bald de Boer, Hans Wijers, Dick Hartenberg, Peter Apon, Roel Bijker, Lydia de Boer, Gonnie de Boer, Gerth van Roden, Kees van den Akker (www.kcnfotografie.nl), Gerard Haverkamp, Karol Wozniak, Coen Deen en vele anderen.

EMVO PHOENIX: vernieuwend, ideologisch, onafhankelijk, innovatief, transparant, uniek, laagdrempelig, deskundig, baanbrekend, resultaatgericht, vrijwel altijd beschikbaar, zeer succesvol en… zo goed als gratis!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sinds 1987 ervaring in professionele vlieginstructie en sinds 2012 succesvol in de modelvlieginstructie!