Extra info Home

Door Bald de Boer

Laatste geslaagden: 

Op 16 mei 2023: Erik uit Leusden (57 jaar) voor de instructeurscursus, mét getuigschrift.

Op 27 maart 2023: Jos uit Vlissingen (57 jaar) voor de cursus voor gevorderden met getuigschrift op de simulator.

Op 20 februari 2023: Jos uit Vlissingen (57 jaar) voor de beginnerscursus op de simulator.

Zie voor alle geslaagden de pagina “Geslaagden” sub pagina onder “De Modelvliegschool”…

Wij geven buiten vliegles met dubbele besturing op de fantastische Robbe Charter NXG. Dat is op dit moment een van de beste lestoestellen en het is relatief gemakkelijk om daarmee te leren modelvliegen. Wij hebben er vier van:

20-12-02-04

Onze stichting heeft als doel: 

a. Het bevorderen van de modelvliegsport in de breedste zin,

b. Het genereren van geld ten behoeve van giften aan een nader te bepalen weeshuis in Azië.

Voor b. hebben we gekozen voor Stichting Weeshuis Sri Lanka, die we al zes jaar sponseren…

Onze stichting tracht haar doel onder meer te bereiken door:

a. Het stimuleren van de interesse voor de modelvliegsport,

b. Het bevorderen en overdragen van de specifieke kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het vliegen met ‘drones’, te weten modelvliegtuigen, modelhelikopters en multikopters,

c. Het verwerven en instandhouden van een permanente vlieglocatie,

d. Het faciliteren, bevorderen en leiding geven aan het vliegen met (bij voorkeur elektrisch aangedreven) modelvliegtuigen, liefst op milieuvriendelijke en zo goedkoop mogelijke wijze,

e. Het aanleren van een goede vliegmentaliteit, met veiligheid als kernwaarde,

f. Het beschikbaar stellen van kwalitatief goede modelvliegopleidingen, door het inrichten en in stand houden van de ideologische (zonder winstoogmerk) vliegschool Elektro Model Vlieg Opleiding Phoenix, 

g. Het organiseren, houden van en deelnemen aan lezingen, demonstraites, tentoonstellingen, beurzen, cursussen en andere bijeenkomsten,

h. Het bevorderen van het (online) gebruik van simulatoren bij de modelvlieginstructie,

i. Het genereren van de benodigde saldi om de kosten te dekken, door het innen van donaties en giften. 

Elektro Model Vlieg Opleiding PHOENIX is dé ideologische modelvliegopleiding, dus zonder winstoogmerk! Al sinds 2012 actief met opleiden en officieel opgericht op 1 april 2013. We bestaan nu dus ruim negen jaar, en hebben als kerntaak het opleiden van beginnende modelvliegers op vaste vleugel modellen. Dit werk wil ik nog een tot misschien twee jaar doen.

Wij verzorgen ook het opleiden of bijscholen van instructeurs, maar daar blijkt totaal geen belangstelling voor te bestaan. Verder verzorgen wij op verzoek clubavonden, lezingen en demonstraties. En we genereren geld voor een weeshuis in Sri Lanka.

20-10-18-04

Watervliegen in de schemer, 18 oktober 2020…

Modelvliegles.nl/EMVO PHOENIX heeft al zo’n 250 personen direct geholpen met modelvliegen. Deze hulp varieert van het beantwoorden van vragen of het toesturen van een boekje, tot het geven van compleet afgeronde cursussen (225). En dan zijn er nog de ruim 24.200 bezoekers van de site, waarvan wellicht honderden of zelfs duizenden iets hebben gehad aan de pagina ‘Zelf leren’ op deze website… Er is dus 225 keer iemand geslaagd voor een cursus, en daarvan heeft 136 keer iemand een getuigschrift of brevet gehaald.

De simulator is ook het middel bij uitstek om de nodige vliegtheorie en de nodige trucjes op de cursist over te brengen. Tijdens het werkelijke vliegen buiten is daar namelijk te weinig tijd voor.

De lessen. Net als de gratis proeflessen zijn ook onze reguliere lessen gratis! Maar om de kosten te drukken, vragen wij na de gratis proefles een gift van €50,00. Daarvoor krijg je:

  1. een lesmap met een complete vliegcursus,
  2. circa 15 online lessen van elk een uur op de simulator,
  3. onbeperkte vlieglessen buiten,
  4. gratis gebruik van onze spullen (vliegtuigen, zenders e.d.),
  5. na slagen op de sim een mooi getuigschrift,
  6. na slagen voor het buitenvliegen een brevet,
  7. een jaar lang de gelegenheid om in IJlst te komen vliegen op onze club. En,
  8. een deel van je gift gaat naar de Stichting Weeshuis Sri Lanka. Dus je mag ook meer doneren…

Het IBAN nummer waarop je de gift kan doneren is IBAN: NL09 INGB 0794 0206 15, tnv B.J. de Boer (staat ook op de pagina “Contact ons”).

Sponsering goede doelen. We hebben gekozen voor Stichting Weeshuis Sri Lanka, die we al zeven jaar sponseren. Op dit moment is al € 3450,00 overgemaakt sinds we met de sponsering begonnen (2015)… 

Een tweede goede doel dat we sinds 20 mei 2022 steunen: het project Veteranenhond van Hulp voor Helden, Stichting KPPR (een sichting die militairen en oud militairen en hun naasten bijstaat). Aan dit project hebben we tot nu toe € 322,00 gedoneerd. 

Incidentele goede doelen:

-De Kerstmarkt 2022 van Basisschool Het Klokhuis in Duiven. De opbrengst van deze kerstmarkt gaat naar Het Ronald McDonaldhuis in Nijmegen. Hieraan hebben we 70 euro gedoneerd.

-En Giro 555 voor de aarbeving in Turkije en Syrië. Hieraan hebben we 100 euro gedoneerd.

Gezien de toeloop die wij hebben, voorzien wij dus overduidelijk in een behoefte. Wij krijgen veel aanmeldingen met soortgelijke strekking als onderstaand bericht van Frank:

Geachte heer,

Ik ben sinds mijn kindertijd al gefascineerd door het RC vliegen (ik ben 49 jaar). Ik heb een jaar geleden een goedkope vliegsimulator gekocht met zender en daar heb ik wel wat op geoefend (in mode 2). Maar ik kwam er vrij snel achter dat ik behoefte had aan meer ondersteuning en een methode om het (real life) vliegen goed onder de knie te krijgen. Ik heb vervolgens contact opgenomen met de plaatselijke RC vliegvereniging maar daar vond ik weinig ondersteuning en advies. Nu kwam ik bij toeval gisteren terecht op uw site en ik ben helemaal enthousiast om meer informatie te krijgen en te starten met uw online vliegopleiding. Met vriendelijke groet, Frank.

Het bovenstaande zegt ons genoeg, wij gaan je helpen! 

De ‘insteek’ van EMVO PHOENIX iszero crashes‘. Wij willen dat benaderen door het geven van zeer volledige opleidingen van hoge kwaliteit, zodat op termijn veel kosten en frustraties worden bespaard.

Wil jij beginnen met modelvliegen? Altijd al willen beginnen, maar kwam het er niet van? Of ‘loop je vast’ bij je lokale club? Dan is misschien nu het goede moment en wij kunnen je goed op weg helpen. Want wij hebben een prima uitgebalanceerd lesplan, dat zijn waarde al ruimschoots heeft bewezen. Het is zéér de moeite waard, want modelvliegen is een hele gave hobby… 

Heb je Skype en een modelvliegsimulator op je pc? Ja, waarschijnlijk wel. Want het zit standaard in Windows 10. Dan kunnen we meteen beginnen. Het maakt niet uit welk merk simulator je hebt…

Heb je dat niet, dan helpen wij je wel verder met de software, aanschaf controller (voor de pc) en de installatie…

In principe geven wij elke dag les. Zelfs op zondag, als het niet anders kan. Buiten, binnen en online. Op afspraak. Je kan ons elke dag bereiken via mijn mail (bjdboer@hotmail.com) en telefoon 06-53841334 (na 10.00u).  

Wil je niet meteen les, maar jezelf leren vliegen, begin dan op een simulator! Want in het echt vliegen is veel moeilijker dan het lijkt en daar heb je beslist begeleiding bij nodig.

Als je zelf wil beginnen op de simulator, bevelen wij de pagina ‘Zelf leren’ op deze website aan. Daar staan de instructiefilmpjes op. Als je die ‘na kan vliegen’ is het meeste werk al gedaan… Vliegverhalen en technische artikelen zijn te vinden onder ‘Leesvoer’. 

Wij zijn een onafhankelijke modelvliegschool ZONDER winstoogmerk. We bieden (na een kleine gift van € 50,00 om de kosten te dekken) GRATIS opleidingen van de hoogste kwaliteit. Daarbij krijg je alleen de broodnodige vliegtheorie in ‘Jip en Janneke taal’. Dus zonder ‘overbodige’ theorie zoals bijvoorbeeld ‘instelhoek’, ‘vleugelbelasting’ en zelfs de ‘liftformule’. Want daarvan zal je geen betere vlieger worden… Je hoeft om een goede modelvlieger te worden alleen maar te begrijpen waarom een vliegtuig doet wat het doet. Vervolgens leren we je om dat gedrag van je vliegtuig te beïnvloeden en het precies te laten doen wat JIJ wil.

Voor ons beoogde Nationaal Model Vlieg Centrum hebben we nog geen permanente locatie gevonden. Dus als iemand een boerderij o.i.d. heeft in Zuidwest Friesland met overnachtingsmogelijkheden en daarbij ruimte voor een paar campers, caravans, tentjes en een vliegveldje, laat dat dan s.v.p. weten! Een geschikte locatie op een andere plaats in het land dan Friesland mag ook! We zien het namelijk voor ons, dat er meerdere van deze centra komen… 

Ik kan het niet alleen! Als ik over ‘wij’ en ‘ons’ spreek, dan heb ik het over de instructeurs. Verder doe ik alle organisatie in mijn eentje. Door het vele lesgeven en begeleiden van beginners heb ik simpelweg geen tijd om naar geschikte locaties voor modelvliegcentra te zoeken. Daarom vraag ik je hulp! Dus vooral bij het zoeken naar een geschikte permanente vlieglocatie met ruimte voor een minicamping. En later voor het helpen met het organiseren van evenementen, zoals vliegdagen, demonstraties en… een heus modelvliegkamp… 

Steun ons. Eigenlijk draaien we dus geheel op giften om de onkosten te dekken. En blijft er geld over, dan gaat er af en toe ook nog een bedragje naar de Stichting Weeshuis Sri Lanka. Maak een gift (alle beetjes helpen!) over naar IBAN:

NL09 INGB 0794 0206 15 t.n.v. B.J. de Boer te IJlst.