Extra info Home

Door Bald de Boer

Elektro Model Vlieg Opleiding PHOENIX is dé ideologische modelvliegopleiding, dus zonder winstoogmerk! Al sinds 2012 bezig, maar officieel opgericht op 1 april 2013, met als kerntaak het opleiden van beginnende modelvliegers op vaste vleugel modellen. Wij verzorgen ook het opleiden of bijscholen van instructeurs. Verder verzorgen wij clubavonden, lezingen en demonstraties. En we genereren geld voor een weeshuis in Sri Lanka.

Mijn eigen ervaring in het modelvliegen: het totaal aantal modelvluchten, bijgehouden in mijn logboek, is 8751. Daarbij heb ik ruim 1137 uur een model in de lucht gehad. Mijn aantal modelvluchten deze maand februari 2018: 58, in januari 2018: 157, in het kalenderjaar 2017: 1692.

Modelvliegles.nl/EMVO PHOENIX heeft al 112 personen geholpen met modelvliegen. Daarbij is 85 keer iemand geslaagd voor een cursus, en heeft 63 keer iemand een getuigschrift of brevet gehaald.

Waarom eigenlijk modelvliegles?  Leren modelvliegen begint het beste bij de aanschaf van een goede simulator op de pc. Daarmee is veel meer te doen dan alleen maar een beetje ‘spelen’, je kan er namelijk bijna alles op oefenen.

De simulator is ook het middel bij uitstek gebleken om de nodige vliegtheorie en de nodige trucjes op de cursist over te brengen. Tijdens het werkelijke vliegen buiten is daar door de kortere vluchtduur veel minder tijd voor.

Je wil gaan modelvliegen en dan koop je eventueel een vliegtuig. Dan ga je naar een club in de buurt, in de hoop hulp te krijgen om verder te komen. Nou, de goede clubs niet te na gesproken, maar dat valt maar al te vaak tegen…

Ik heb me dat aangetrokken en ben goede opleidingen gaan opzetten. Jarenlang heb ik de modelvlieginstructie geanalyseerd en geperfectioneerd. Mijn kennis en ervaring staan gratis ter beschikking voor iedereen.

Gezien hoe druk we zijn voorzien wij dus overduidelijk in een behoefte. Wij krijgen veel aanmeldingen met soortgelijke strekking als onderstaand bericht van Frank op 12 december 2016:

Geachte heer,

Ik ben sinds mijn kindertijd al gefascineerd door het RC vliegen (ik ben 49 jaar). Ik heb een jaar geleden een goedkope vliegsimulator gekocht met zender en daar heb ik wel wat op geoefend (in mode 2). Maar ik kwam er vrij snel achter dat ik behoefte had aan meer ondersteuning en een methode om het (real life) vliegen goed onder de knie te krijgen. Ik heb vervolgens contact opgenomen met de plaatselijke RC vliegvereniging maar daar vond ik weinig ondersteuning en advies. Nu kwam ik bij toeval gisteren terecht op uw site en ik ben helemaal enthousiast om meer informatie te krijgen en te starten met uw online vliegopleiding. Met vriendelijke groet,  Frank.

Het bovenstaande zegt ons genoeg, wij gaan je helpen! Frank is overigens op 22 december 2016 met de eerste les van de beginnerscursus begonnen en al op 3 februari 2017 glansrijk geslaagd voor de cursus voor gevorderden! Zo snel kán het dus gaan…

De ‘insteek’ van EMVO PHOENIX is ‘zero crashes‘. Wij beogen dat te benaderen door het geven van zeer volledige opleidingen van hoge kwaliteit, zodat op termijn veel kosten en frustraties worden bespaard.

De lessen zijn op zich GRATIS. En ook alle andere hulp. Maar omdat we wel kosten maken, vragen wij als bijdrage in die kosten een eenmalige gift van minimaal 35 euro.

Steun ons. Eigenlijk draaien we dus geheel op giften om de onkosten te dekken. En blijft er geld over, dan gaat er af en toe ook nog een bedragje naar de Stichting Weeshuis Sri Lanka. Maak een gift (alle beetjes helpen!) over naar IBAN:

NL86 INGB 0003 3030 68 t.n.v. B.J. de Boer te IJlst.

Citaatje van Bert uit Bredevoort op 7 april 2017: “Nou, dat was me het dagje wel! Nog na suizend van alle informatie, verlaat ik het gastvrije gezin van Bald en Gonnie. Toch weer erg plezierig hoe ik steeds weer ontvangen word. Er gaat een enorme ‘Chillfactor’ van uit! Dan naar onze modelbouwwinkel in Kampen. Ook weer een mooie ontvangst en voor de tweede keer die dag het goede advies. Een nieuwe zender rijker ga ik naar het volgende adres. Uiteindelijk om twaalf uur thuis. “Moe, maar voldaan” zoals het heet. Bald bedankt! Ik ben weer een stapje verder!”

17-03-15 01 Bert B.

Nu is Bert dus écht een stap verder, want hij heeft op 17 mei de beginnerscursus afgerond en is nu zelfs al bijna klaar met de stof voor de cursus voor gevorderden…

EMVO PHOENIX biedt dus gratis professioneel opgezette modelvliegopleidingen. Daarmee ben je KLAAR voor de toekomst!

Apache 24-12-15 05

DE VELE MOGELIJKHEDEN VAN EMVO PHOENIX: DEZE WEBSITE IN HELIKOPTERVIEW:

De laatste jaren is er een duidelijke verschuiving waar te nemen in de modelbouw. Er hoeft steeds minder te worden gebouwd, omdat veel modellen kant en klaar worden geleverd. Je kunt er als het ware zo mee weg vliegen. Maar hoe doe je dat? Wij hebben dat voor je uitgevogeld en in een goed lesprogramma gegoten…

Over het bouwen van modelvliegtuigen is elders veel informatie te vinden. Maar over het vliegen ermee, en de fijne kneepjes daarvan, nog steeds niet. Op deze site kun je dus wél veel vinden over het modelvliegen als hobby, en het eventueel gratis krijgen van lessen of bijscholing. Voor iedereen!

MODELVLIEGEN ALS HOBBY:

Cub SS

Voor beginnende modelvliegersEen modelvliegtuig leren besturen blijkt moeilijker dan het op het eerste gezicht lijkt. Maar met een beetje motivatie en doorzettingsvermogen kan zo goed als iedereen het leren. Hoe dat het beste kan lees je onder de button: ‘Waarom lessen?’

Een bezoekje aan een club bij je in de buurt is zeker aan te bevelen. Wellicht kan men je daar direct op weg helpen, en dat bezoekje is dus zeker de moeite waard. Proef er de sfeer en kijk of men kan bieden wat je zoekt… 

Je kunt je ook direct tot EMVO PHOENIX wenden. Wij zijn onafhankelijk en staan iedereen belangeloos bij. EMVO PHOENIX heeft een goed pakket aan kennis en middelen in huis, goede gestructureerde lessen en een handig, praktisch en leuk geschreven handboekje. Ook zijn er verschillende lesvliegtuigen, waarop je buiten op ons veld gratis les kunt krijgen.

Je kan er op vertrouwen dat je bij ons goede afspraken over de lessen kunt maken en dat je goed en met regelmaat wordt begeleid in deze mooie hobby! En: je kunt bij ons ook je Brevet halen!

Aanmelden voor een cursus kan gemakkelijk via de button ‘Aanmelden’. Vul het formulier in en klik op ‘Versturen’. En een vraag stellen en versturen kan al even gemakkelijk via de button ‘Contact’. 

Vianen 22

Enk 27-4-15 07

Voor modelvliegclubs

Opleiding nieuwe leden: Wij leiden voor sommige clubs hun nieuwe leden op, en eventueel ook hun (nieuwe) instructeurs. Natuurlijk doen we dat graag, want ook daar zijn we voor!  

Clubavond organiseren? Wij kunnen een avondvullend programma bieden, bijvoorbeeld een PowerPoint presentatie met daarna een interactief deel (de aanwezigen kunnen op de simulator vliegen). Zo gaan we in april 2018 helemaal naar Engeland om daar op een club voorlichting te geven…

Airshow Oostwold 4

EMVO PHOENIX sponsort de Stichting Weeshuis Sri Lanka. Kijk voor meer info elders op deze site, onder de buttons ‘Doel’ en ‘Het weeshuis’ (dat is te vinden onder ‘Historie’).

folder weeshuis Sri Llanka  

 

Hier verkrijgbaar: Het nieuwe les- en handboekje, tweede druk, geheel herzien en uitgebreid. Dit informatieve boekje is ook een prima naslagwerk. Niet alleen een nuttig en leerzaam boekje voor beginners, maar ook voor gevorderden en instructeurs! Nu met méér info, maar in prijs verlaagd naar € 8,50. Zie onder de knop ‘Handboek’.

Kees DMC 25-10-14 37    Kees DMC 25-10-14 40

Kees DMC 25-10-14 43jpg

Lekker wekelijks een les in het mooie modelvliegen nemen in je eigen huis? Het kan! 

Wij bieden ook een zogenaamde speedcursus aan: een paar dagen op camping Synneveer gaan staan (die ligt op 2 km afstand), of in een zelf te boeken hotel logeren en dan elke dag trainen voor het brevet op de simulator én buiten. En aansluitend afvliegen op het veld van EMVO/Modelvliegclub Phoenix IJlst. Of afvliegen op je eigen club. Informeer gerust naar de mogelijkheden…

We doen ook aan watervliegen! Maak een afspraak en ga een keer mee.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA   OLYMPUS DIGITAL CAMERA   2014 sept-okt 001 (2)

De Ultra Micro Mig-15 van E-Flite:

Kees DMC 25-10-14 15   Kees DMC 25-10-14 14

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alvast bedankt voor je bezoek! Kijk gerust verder op deze website…

De eindredacteur van deze website is Bald de Boer (bjdboer@hotmail.com). Aan deze site wordt meegewerkt door Lydia de Boer, grafisch vormgever te Utrecht (www.lydiadeboer.nl).

Foto’s: Bald de Boer, Hans Wijers, Dick Hartenberg, Peter Apon, Roel Bijker, Lydia de Boer, Gonnie de Boer, Gerth van Roden Fotografie (www.gerthvanrodenfotografie.nl), Kees van den Akker (www.kcnfotografie.nl), Gerard Haverkamp, Karol Wozniak, Coen Deen en vele anderen.

EMVO PHOENIX: nieuw, ideologisch, onafhankelijk, innovatief, transparant, uniek, laagdrempelig, deskundig, baanbrekend, resultaatgericht, vrijwel altijd beschikbaar en… zo goed als gratis!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sinds 1987 ervaring in professionele vlieginstructie en sinds 2012 succesvol in de modelvlieginstructie!

Nuttig voor vertrek naar het vliegveld een stevig ontbijt:

Bord Phoenix 1

Consumeer de kennis van EMVO PHOENIX! (Het afgebeelde bord is een cadeau van Gerard, een tevreden cursist.)