Waarom lessen?

Zie het onderstaande fotoverhaal (met dank aan Arthur Leeuwangh uit Didam):

hoe leer ik vliegen pag. 1

Lachen, gieren en brullen natuurlijk, maar het zijn wél echte foto’s uit de échte werkelijkheid…

hoe leer ik vliegen pag. 2

We hoeven het modelvliegen niet net zo serieus te nemen als de bemande luchtvaart, want we zitten er immers niet zelf in… Maar toch kunnen er risico’s aan het modelvliegen zijn verbonden. Daarom zijn goede kennis van de materie en een eventuele goede opleiding van belang.  

Dus: waarom lessen? Lees eerst dit stukje maar van Wil, zo maar iemand die EMVO PHOENIX via Google had gevonden:

“Onlangs was ik op zoek naar een Nederlandstalig boekje over modelvliegen. Tijdens het googelen stuitte ik op deze website. Mijn oog viel op ‘professionele instructeurs’. Dat sprak mij erg aan. Ik bestelde het boekje en ik las een heleboel zaken, die ik nog niet wist. Dit terwijl ik al een jaartje met vliegen bezig ben. Na het lezen van het boekje, maar eens gebeld met initiatiefnemer Bald de Boer. Hij adviseerde mij, om online vlieglessen bij hem te gaan nemen. Dat zag ik aanvankelijk niet zitten, want ik kon al een beetje zelfstandig rondvliegen. Per email en telefoon kregen we intensief contact en na drie keer het advies, over de online vlieglessen, ging ik overstag.
Ik ben 60 jaar, geef vanaf mijn 17e les (in een ander vakgebied) en ik ben natuurlijk zo eigenwijs als het maar zijn kan. Inmiddels had ik het leerplan van Bald in bezit. Dat zag er goed uit! Het is een echte methode, waar een goede logische opbouw in zit. In kleine stapjes ga je steeds verder en het is vooral heel erg duidelijk. Ik herkende veel zaken vanuit de eigen manier van lesgeven. Het is eenvoudigweg professioneel.
Inmiddels zijn we een paar weken verder en heb ik de eerste twee online-lessen gehad. Bald legt eerst alles uit, doet het daarna voor en vervolgens ga je dat samen oefenen. Dat is precies, zoals ik zelf mijn eigen leerlingen muziekles geef. Wat mij heel erg opvalt, is dat je leert veel met het gas te werken. Van mijn eerste twee leraren mocht ik daar nooit aankomen!. Inmiddels heeft Bald mij uitgenodigd om eind van de maand, een heel weekend bij hem thuis te komen vliegen, zowel op de simulator als in het echie. Waar vind je zulke mensen nog?”

Is er een betere reclame dan het bovenstaande denkbaar?

Dus nogmaals: waarom lessen? Nu het betoog van Bald, de grondlegger van EMVO PHOENIX:

Horster Park 20

In het onderstaande betoog zal ik ingaan op de passages in het stukje van Wil:

Citaat Wil: “…en ik las een heleboel zaken die ik nog niet wist.” Sinds ik aan de modelvliegerij doe, valt me op dat er in het algemeen maar weinig bekend is over de fijne kneepjes van het vliegen. Het ontbreekt dus aan kennis, die echter wél beschikbaar is.

Waarom het zo belangrijk is om (online) simulatorlessen te volgen. Wel, de simulator is geen doel op zich, maar een (héél) goed hulpmiddel om de procedures en vaardigheden op te leren. Bovendien: als je alleen lessen buiten volgt, dan kan door de relatief korte vliegduur niet alle theorie gegeven worden. Bij simulatorlessen is die tijd er wél. De simulator gebruiken is de best mogelijke optie om de nodige theorie en vaardigheden tot je te nemen!

Citaat Wil: “…leerplan… Dat zag er goed uit!” Veel modelvliegers leren het vliegwerk nog steeds met ‘vallen en opstaan’, en soms nog zonder hulp ook. Dus door dingen te proberen, net zo lang tot het lukt. Naast het feit dat het veel resultaat gerichter en vooral veel veiliger kan, gaan hiermee ook onnodig veel mooie modellen ten onder. Bovendien loopt de omgeving onnodig risico. Dat kan dus beslist beter… Je leert het beste modelvliegen door een goede opleiding met een goed leerplan te volgen.

Er is uiteraard niets op tegen dat je het modelvliegen zelf gaat proberen en ‘uitvinden’. Een goede simulator op de pc, een goed leerboek en de instructiefilmpjes op deze site zijn hierbij van onschatbare waarde. Het is maar een hobby en je maakt natuurlijk zelf uit hoe je die invult. Maar je zal dan wel moeten kunnen incasseren, want je zal menig model verspelen. Zonde, kostbaar en frustrerend! En niet meer van deze tijd.

Het volgen van een goede en gedegen opleiding geeft het snelste en beste resultaat, en dus het meeste plezier in de hobby. Maar die opleiding was er niet. Daarom is EMVO PHOENIX in het leven geroepen. 

                                           logo phoenix (2)

Denk aan de vele voordelen. Speciaal: het handboekje, de instructiefilmpjes en de cursussen op de simulator (online). Gestructureerde lesmodules, het zonder risico wennen aan mogelijkheden van zender en vliegtuig, onafhankelijk van het weer of de daglichtperiode, geen heen- en weer reizen, goedkoop en geen extra kosten, risicovolle oefeningen leren zonder het risico te lopen om te crashen… Noem maar op!

Maar je krijgt van EMVO ook een gedegen professionele analyse van je vorderingen. En dáár kom je écht verder mee…

We hebben een basiscursus van vijf lessen ontworpen, waarin je leert te starten, landen en veilig rondvliegen. Na die vijf lessen kan je beslissen om (tijdelijk) te stoppen of meteen doorgaan met de opleiding voor het brevet.

Je kunt nu zelf deze vijf eerste lessen beoefenen met behulp van video’s op de pagina genaamd: ‘Zelf leren’.

EMVO PHOENIX belooft dat je van hun modelvliegopleidingen je hele verdere leven plezier zult hebben!

Het is heel goed mogelijk om de simlessen te combineren met zelf oefenen met behulp van de filmpjes. En met het echte vliegen buiten. Je leert het per slot van rekening het best door het veel te doen.

Dus: lees het handboekje, oefen met de filmpjes en/of neem de vijf lessen om de beginselen onder de knie te krijgen. Daarna kun je beslissen om de vervolgcursus te volgen (én af te maken), want je wilt met het getuigschrift kunnen aantonen dat je voor wat betreft de theorie een volleerd modelvlieger bent… En daarna praktijkvliegen buiten, waar het allemaal om te doen is. Op naar het echte KNVvL brevet…

Heel veel succes en plezier gewenst met deze prachtige hobby!

17-08-05-13  bjdboer@hotmail.com

Een gedachte over “Waarom lessen?

  1. Hallo met Twan van Tuijl uit Eindhoven. Ik heb zelf ook een rc vlieg work shop: Happy flight. Ik vlieg al 45 jaar en bezit een rc vliegbrevet dat ik bij de vliegvereniging gehaald heb. En ook een droneliecentie wat nu ook verplicht is van af 250gram gewicht. Ik vlieg voornamelijk heliekopters en drones En af en toe vliegtuigen. Met veel plezier en ga in de zomer uitbreiden. En een stichting beginnen. Vriendelijke groeten, Twan van Tuijl …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s