A Motor

Wij leiden op voor het brevet A Motor. 

Gerth IJsseloord 33  Voor ‘wild’ vliegen is geen brevet vereist. Nog niet, maar in 2020 veranderen de regels…

Voor zelfstandig vliegen met motormodellen in clubverband moet je in de regel een veiligheidsbrevet A Motor bezitten. Voor het behalen daarvan moet je op een club zijn. Dat kan dus ook bij onze club EMVC Romeo. Wij leiden op voor het EMVO PHOENIX brevet A Motor, conform de normen van de KNVvL. We streven er naar, dat onze kandidaten ruimschoots aan de eisen van die organisatie voldoen.

Als eerste stap voor het goed en veilig leren modelvliegen, worden door EMVO diverse opleidingen aangeboden. Zowel op de simulator als buiten op het veld. EMVO beschikt over een goede vlieglocatie op loopafstand en voldoende vliegtuigen en zenders om les op te nemen. Je hoeft dus aanvankelijk niets te bezitten!

Dit zijn de beschikbare cursussen (met voorafgaand een gratis proefles):

Cursus 1.1. Een (online) cursus op de simulator voor beginnende modelvliegers. Doelgroep: beginnende modelvliegers. Vijf lessen van ongeveer een uur.

Cursus 1.1.b. Vervolgcursus (online) als voorbereiding op het brevet. Doelgroep: beginnende modelvliegers. 10 tot 15 lessen van ongeveer een uur.

Cursus 1.1.s en 1.1.b.s. Dit zijn de zelfde (online) cursussen als 1.1 en 1.1.b, maar versneld gegeven als ‘speedcursus’ voor mensen die ‘haast’ hebben.

Cursus 1.3.heli. Basiscursus (online) voor het leren vliegen met modelhelikopters. Vijf lessen.

Cursus 1.2. Vervallen.

Cursus 2.0 (i). Een (online) bijscholingscursus op de simulator voor instructeurs. Doelgroep: beginnende instructeurs, zij die het willen worden en ervaren instructeurs die hun kennis en vaardigheden omhoog willen brengen.  

Deze (online) opleidingen op de simulator zijn bedoeld om het daadwerkelijke lessen op het veld te bespoedigen. En dat blijkt te werken. Als je na de lessen van EMVO ook maar één keer minder crasht, dan heb je het gedoneerde bedrag er alweer uit!

Cursus 3. Een opleiding in het daadwerkelijk buiten vliegen met motormodellen, op weg naar het brevet. Doelgroep: beginnende modelvliegers.

Cursus 4. Een ‘speedcursus’ buiten vliegen op weg naar het brevet. Doelgroep: beginnende modelvliegers die ‘een duwtje in de rug’ nodig hebben, of niet regelmatig kunnen lessen.

Cursus 5. Een opleiding in het daadwerkelijk buiten vliegen met helikoptermodellen, op weg naar het brevet. Doelgroep: (beginnende) modelhelivliegers die al kunnen hoveren.

Ook kunnen wij cursusdagen op je eigen club organiseren, cursussen speciaal voor doelgroepen als beginners, ervaren vliegers of instructeurs. En een ‘cursus’ introductie watervliegen.

Toelichting.

Cursus 1.1, 1.1.s en 1.3.heli. Je zit thuis achter je Windows pc (Apple heeft aanpassing nodig) en neemt lekker relaxt les. De EMVO instructeur zit ook in zijn eigen huis. Je leert de eerste lessen telkens een gedeelte van de theoretische achtergrond uit het lesboekje (geen ‘droge’ stof!).

Via de modelvliegsimulator en Skype ‘Scherm delen’ kan de instructeur de oefeningen voordoen. Je kunt zijn vliegtuig én zijn zender op je scherm zien. Dan doe je het gedemonstreerde na. Daarbij kijkt de instructeur met je mee en geeft aanwijzingen voor verbetering.

Je kunt les nemen in vliegmode 1 of 2. Het programma omvat vijf wekelijkse lessen van elk ongeveer een uur. Je wordt opgeleid tot je kunt starten, landen en veilig rondvliegen. Hierna kun je stoppen of verder gaan met cursus 1.1.b.

Cursus 1.1.b en 1.1.b.s. In deze vervolgcursus van tien lessen leiden we op tot en met de eisen van het KNVvL brevet A Motor. Na slagen ontvang je een getuigschrift ‘voor boven het bed’. Cursus 1.1.b.s: Het is mogelijk gebleken om het getuigschrift in tien dagen te halen.

GETUIGSCHRIFT 2

Vóór je inschrijft kun je vrijblijvend een gratis proefles nemen. Daarin krijg je een demonstratie van de mogelijkheden van de simulator en wat je aan het eind van de cursus zal kunnen.

In bijzondere gevallen kunnen wij voor de duur van de cursus een laptop met simulator en Skype uitlenen…

Phoenix V3, 2       OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cursus 2.0 (i). Een (online) bijscholingscursus op de simulator voor instructeurs. Deze cursus volgt dezelfde lijn als de beginnerscursussen (cursus 1.1 en 1.1.b), maar is uitgebreid met specifieke instructeurszaken. Hierbij valt te denken aan het les geven in de oefeningen, het voordoen, didactiek, het herkennen van gemaakte fouten en de behandeling van de meest door leerlingen gemaakte fouten. Ook dit programma omvat vijftien gratis lessen. Helaas blijkt hier totaal geen belangstelling voor te zijn…

Wellicht is het een idee om met je club te overleggen over wie de tegemoetkoming in de onkosten betaalt. Tenslotte heeft je club er ook baat bij dat je op een professionele manier leert lesgeven.

Alex getuigschrift

Cursus 3, 4 en 5. Een opleiding in het daadwerkelijk vliegen met (motor)modellen. EMVO PHOENIX beschikt over een eigen vliegveld op loopafstand! Hier kan worden gevlogen met eigen vliegtuigen of die van EMVO. Handstarts en starten vanaf drie betonbaantjes, het kan allemaal. Je sluit de buitenlessen af met het examen voor het Brevet A Motor. Dat gebeurt op dezelfde wijze als bij de clubs, dus conform het Basis Veiligheidsreglement Modelvliegen (BVM) van de KNVvL. Zie voor het BVM http://www.modelvliegsport.nl.

Noot: lessen buiten op het veld hebben pas écht zin als je de cursus 1.1.b of 1.1.b.s op de simulator hebt afgerond. Dit in overleg met EMVO PHOENIX.

brevet 2

EMVO PHOENIX beschikt over lesvliegtuigen in verschillende moeilijkheidsgraden. Verder beschikt EMVO over zenders mode 1 en mode 2, een (trainer) kabel, veel accu’s en alle andere benodigdheden voor een geslaagde vliegdag. Je hoeft aanvankelijk dus niets te bezitten om aan deze mooie hobby te proeven!

2014 sept-okt 001 (2)   2014 sept-okt 009 (2)

Alle praktijklessen na de theoriecursussen zijn GRATIS, maar giften zijn altijd heel welkom. Daarvan wordt de vloot van de school op orde gehouden, maar ook de Stichting Weeshuis Sri Lanka gesponsord.

fotos xperia 23-12-2013 069 (2)    fotos xperia 23-12-2013 072 (2)

brevet1  brevet 6.jpg