Handboek

In de zomer 2018 nieuw uitgekomen: de 3e herziene druk. Weer geheel bijgewerkt en gecorrigeerd ten opzichte van de tweede druk (voorjaar 2017).

En ten opzichte van de eerste druk (Help, ik word modelvlieger, voorjaar 2015) zijn er nu ook veel nieuwe mooie foto’s en ook veel verhelderende tekeningen en grafieken.  

boekje 2e druk

Handig A5 formaat, 76 pagina’s full colour. In fraaie kleurendruk.

Prijs: € 8,50 exclusief verzendkosten (Alleen al de porto is € 3,48!) 

17-03-16 01

Hét handboekje voor modelvliegers én instructeurs! Geschreven vanuit een unieke invalshoek: het vlieggedrag van een model en de theoretische en praktische uitvoering van het vliegen zelf. Gebaseerd op de bemande luchtvaart én de eigen ervaring in de modelvliegerij (meer dan 11.800 vluchten met circa 100 verschillende modellen). Veel verklarende tekst, veel tekeningen, grafieken en veel foto’s.

17-03-16 04

Veel tekeningen, grafieken en foto’s, Alles in ‘Jip en Janneke’ taal…

Dit is de geheel vernieuwde versie van het eerder in omloop gebrachte lesboekje en naslagwerkje. De titel van het boek is bij de tweede druk (2017) veranderd en de inhoud is fors uitgebreid. Met name zijn aangepast en uitgebreid: de hoofdstukken 15 (het vliegen), 16 (het circuit én het 180 graden circuit) en 18 (de oefeningen voor het brevet, punt voor punt beschreven en nu mét tekeningen van elke oefening). Ook is weer na het laatste hoofdstuk een appendix opgenomen, met daarin de meest gemaakte fouten bij het modelvliegen. Om deze redenen is het boekje aanrader voor beginnende modelvliegers. Maar het is ook een echte aanrader voor instructeurs, als praktische aanvulling op de KNVvL Syllabus voor modelvlieginstructeurs.

Citaat van Carlo uit Groet (NH), 11 november 2018:

“Grijze wolken aan het zwerk en een huilende wind om de schoorsteen scheppen een klimaat, geschikt om eens door wat leeswerk heen te gaan. Jouw handzame A5-boekje derde druk heb ik nu twee maal doorgelezen, voorzien van hier en daar een voor mij logische aantekening en zo af en toe een ezelsoor. Dat laatste permitteer ik mezelf, daar het geen bibliotheekboek betreft; voor ezelsoren moest je ooit vette boetes betalen. Maar dat terzijde.

Van zowel tekst als inhoud heb ik genoten. Veel komt mij al enigszins bekend voor, maar laat ik vooral voorzichtig zijn. Het meest voor mij springt in het oog jouw niet aflatende enthousiasme, dat als een rode draad door het werkje gespannen is. Gedrevenheid en sociale betrokkenheid springen uit het boekje tevoorschijn. En humor is je ook niet vreemd. Kortom, mijn complimenten voor jouw onderhoudende opzet.”

Voor wie de tweede druk (voorjaar 2017) bezit is het niet nodig om deze derde druk aan te schaffen, want in de tweede druk staat dezelfde essentie. Bezitters van de eerste druk (voorjaar 2015) kunnen met deze nieuwe uitgave wél hun voordeel doen, want er is heel veel informatie toegevoegd… 

Handzaam A5 formaat, zodat het gemakkelijk is mee te nemen naar het veld. 76 pagina’s full colour. Prijs: € 8,50 (€ 12,00 inclusief verzendkosten).

Bestellen:

1. Maak minimaal € 12,00 over op IBAN: NL86 INGB 0003 3030 68 t.n.v. B. J. de Boer e/o A. P. Th. de Boer Brom te IJlst, o.v.v. ‘Handboekje’.

2. Mail je naam, adres, postcode en woonplaats naar bjdboer@hotmail.com. Je dient in die mail ook aan te geven of je het boekje al dan niet gesigneerd wil hebben

Zodra het geld binnen is wordt het boekje toegestuurd… 

Hieronder de inhoudsopgave en het voorwoord uit het boekje (derde druk), zodat je een indruk krijgt.

A5, 3e druk inhoud

A5 3e druk voorwoord