Handboek

In de zomer 2018 nieuw uitgekomen: de 3e herziene druk. Weer geheel bijgewerkt en gecorrigeerd ten opzichte van de tweede druk (voorjaar 2017).

En ten opzichte van de eerste druk (Help, ik word modelvlieger, voorjaar 2015) zijn er nu ook veel nieuwe mooie foto’s en ook veel verhelderende tekeningen en grafieken.  

boekje 2e druk

Handig A5 formaat, 76 pagina’s full colour. In fraaie kleurendruk.

Prijs: € 8,50 exclusief verzendkosten (Alleen al de porto is € 3,32!) 

17-03-16 01

Hét handboekje voor modelvliegers én instructeurs! Geschreven vanuit een unieke invalshoek: het vlieggedrag van een model en de theoretische en praktische uitvoering van het vliegen zelf. Gebaseerd op de bemande luchtvaart én de eigen ervaring in de modelvliegerij (meer dan 10.700 vluchten met circa 100 verschillende modellen). Veel verklarende tekst, veel tekeningen, grafieken en veel foto’s.

17-03-16 04

Veel tekeningen, grafieken en foto’s, Alles in ‘Jip en Janneke’ taal…

Dit is de geheel vernieuwde versie van het eerder in omloop gebrachte lesboekje en naslagwerkje. De titel van het boek is bij de tweede druk (2017) veranderd en de inhoud is fors uitgebreid. Met name zijn aangepast en uitgebreid: de hoofdstukken 15 (het vliegen), 16 (het circuit én het 180 graden circuit) en 18 (de oefeningen voor het brevet, punt voor punt beschreven en nu mét tekeningen van elke oefening). Ook is weer na het laatste hoofdstuk een appendix opgenomen, met daarin de meest gemaakte fouten bij het modelvliegen. Om deze redenen is het boekje aanrader voor beginnende modelvliegers. Maar het is ook een echte aanrader voor instructeurs, als praktische aanvulling op de KNVvL Syllabus voor modelvlieginstructeurs.

Voor wie de tweede druk (voorjaar 2017) bezit is het niet nodig om deze derde druk aan te schaffen, want in de tweede druk staat dezelfde essentie. Bezitters van de eerste druk (voorjaar 2015) kunnen met deze nieuwe uitgave wél hun voordeel doen, want er is heel veel informatie toegevoegd… 

Handzaam A5 formaat, zodat het gemakkelijk is mee te nemen naar het veld. 76 pagina’s full colour. Prijs: € 8,50 (€ 12,00 inclusief verzendkosten).

Bestellen:

1. Maak minimaal € 12,00 over op IBAN: NL86 INGB 0003 3030 68 t.n.v. B. J. de Boer e/o A. P. Th. de Boer Brom te IJlst, o.v.v. ‘Handboekje’.

2. Mail je naam, adres, postcode en woonplaats naar bjdboer@hotmail.com. Je kunt in die mail ook aangeven of je het boekje al dan niet gesigneerd wil hebben. 

Zodra het geld binnen is wordt het boekje toegestuurd… 

Hieronder de inhoudsopgave en het voorwoord uit het boekje (derde druk), zodat je een indruk krijgt.

A5, 3e druk inhoud

A5 3e druk voorwoord