Lessen op het veld

Er wordt gelest op het eigen veld van EMVO PHOENIX. We hebben een goede locatie in de buurt, waar we op loopafstand buiten instructie geven en eventueel examens afnemen.

Je kunt ook van EMVO PHOENIX les krijgen op je eigen club, als het clubbestuur daarmee instemt (graag zelf regelen).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lessen buiten worden bij voorkeur gegeven als je de online cursus 1.1.b hebt afgerond, maar sim- en buitenvliegen kan ook door elkaar. Het ‘bijt’ elkaar beslist niet. Je kan natuurlijk ook buiten komen lessen zonder simulator ervaring!

Vaak beginnen we meteen met buiten vliegen. Elke vliegdag eerst een les op de simulator en daarna naar buiten…

Bert Cessna 07

Eigen luchtfoto van het vliegveld van EMVO PHOENIX (gemaakt vanuit een bemand vliegtuig). De velden links van de bosjes rond de boerderij tot de kronkelende vaart worden gebruikt om te vliegen. Stukjes van de betonpaden noord-zuid en oost-west kunnen worden gebruikt om te starten en eventueel te landen. Rechtsonder op de foto (tweede huis van onder) het ‘hoofdkwartier’ van EMVO PHOENIX

Impressie van onze vlieglocatie op de grond:

Er kan tijdelijk een ontvanger van EMVO PHOENIX (Spektrum) in je eigen model worden geplaatst, zodat je met je eigen vliegtuig aan de kabel met mode 1 of 2 kunt oefenen, gratis.

Je kunt ook gratis les krijgen op je eigen vliegtuig en zender, vooral als je met mode 1 (gas rechts) vliegt. Bij mode 2 (gas links) kan dit nadat je solo bent.

Of je maakt gratis gebruik van de lesvliegtuigen en de zenders van EMVO. Het kan allemaal! Je kunt dan lessen (aan de kabel) in mode 1 en 2. En dat kan dan weer ‘per kanaal’ of met ‘totale besturing’.

De lesvliegtuigen van EMVO. Boven  v.l.n.r. de We Can Fly, de Supercub LP (twee stuks) en de HK Trainstar. Onder: de Pando 4 in 1. Verder hebben we veel zenders (mode 1 en 2), accu’s en toebehoren. Allemaal het ‘bezit’ van de vliegschool, dus gratis te gebruiken…

Je hoeft dus zelf niets te bezitten om aan deze mooie hobby te kunnen proeven!

Je kunt het examen voor het Brevet A Motor afleggen bij je eigen club of bij EMVO.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Overigens kan er ook les worden gegeven op een van de drie watervliegtuigen, door Bald beschikbaar gesteld aan EMVO PHOENIX. Het ‘watervliegveld’ ligt op circa 15 minuten varen.

30-10-2015 Walter 05  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Coen 20-10-15 09