Stukje onvervalste reclame

Door: Wil van den Dungen

Onlangs was ik op zoek naar een Nederlands-talig boekje over modelvliegen. Tijdens het googelen stuitte ik op deze website. Mijn oog viel op “professionele leraren”. Dat sprak mij erg aan, want daar hoor ik ook bij. Weliswaar op een heel ander gebied (muziek, blaasinstrumenten, red), maar dan nog! Ik bestelde het boekje en ik las een heleboel zaken, die ik nog niet wist. Dit terwijl ik al een jaartje met vliegen bezig ben. Na het lezen van het boekje, maar eens gebeld met initiatiefnemer Bald de Boer. Hij adviseerde mij, om online vlieglessen bij hem te gaan nemen. Dat zag ik aanvankelijk niet zitten, want ik kon al een beetje zelfstandig rondvliegen. Per email en telefoon kregen we intensief contact en na drie keer het advies, over de online vlieglessen, ging ik overstag.
Ik ben 60 jaar, geef vanaf mijn 17e les en ik ben natuurlijk zo eigenwijs als het maar zijn kan. Inmiddels had ik het leerplan van Bald in bezit. Dat zag er goed uit! Het is een echte methode, waar een goede logische opbouw in zit. In kleine stapjes ga je steeds verder en het is vooral heel erg duidelijk. Ik herkende veel zaken vanuit de eigen manier van lesgeven. Het is eenvoudigweg professioneel.
Inmiddels zijn we een paar weken verder en heb ik de eerste twee online-lessen gehad. Bald legt eerst alles uit, doet het daarna voor en vervolgens ga je dat samen oefenen. Dat is precies, zoals ik zelf mijn eigen leerlingen muziekles geef. Wat mij heel erg opvalt, is dat je leert veel met het gas te werken. Van mijn eerste twee leraren mocht ik daar nooit aankomen! Wordt vervolgd.

Het liep even anders: Zeven weken geleden brak ik mijn rechterarm. Ook de pols en de elleboog moesten in het gips. Van vliegen kwam niks meer. Wat een pech.
Deze week ging het gips er gelukkig af en kon het revalideren beginnen. Pols en elleboog zitten vast en moeten weer mobiel gemaakt worden.
Inmiddels heeft Bald mij uitgenodigd om eind van de maand, een heel weekend bij hem thuis te komen vliegen, zowel op de simulator als in het echie.
Waar vind je zulke mensen nog?